Warme salade van steak met mango en noedels

INGREDIËNTEN

  • 200 g minute steaks
  • 150 g volkoren noedels
  • 4 koffielepels koolzaad- of olijfolie
  • 1 kleine rode ui in fijne ringen gesneden
  • 1 grote wortel in dunne schijfjes gesneden
  • 1 kleine rode paprika, zonder de zaden en zaadlijsten, in reepjes gesneden
  • 100 g fijngesnipperde boerenkool of rode snijbiet
  • 1 kleine mango in fijne reepjes gesneden
  • 1 limoen, het sap en de geraspte schil ervan
  • Versgemalen zwarte peper en zout

BEREIDING

  • Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat uitlekken, spoel af en houd opzij.
  • Verwarm 15 ml olie in een grote pan of wok met antiaanbaklaag. Doe de ui, wortel en paprika erin en roerbak 1 tot 2 minuten. Voeg de boerenkool of snijbiet eraan toe en bak nog 2 tot 3 minuten extra. Roer er de noedels onder.
  • Verwarm intussen een grillpan op een middelmatig hoog vuur.
  • Voeg de mango, limoenzeste en helft van het limoensap toe aan de bakpan of wok met de groenten. Roer voorzichtig om. Kruid met peper en zout en houd opzij.
  • Leg de dunne steaks op een snijplank, kruid ze aan beide kanten met peper en zout en wrijf ze in met de rest van de olie. Bak de steaks in de grillpan, zo’n 1 tot 2 minuten aan elke kant. Laat ze nadien even rusten op een warm bord, snijd ze in reepjes en meng ze onder de salade met de noedels.
  • Verdeel deze salade over 2 warme borden, giet er de rest van het limoensap over en serveer onmiddellijk.

Tips en kooktijden

Kies voor dunne steaks naar jouw keuze. En indien je niet veel tijd hebt, gebruik dan een zak reeds voorgesneden wokgroenten.

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2