350 g vrij dun gesneden picanha steak of entrecote, in stukjes van 2,5 cm
8 lente-uien, in staafjes van 2,5 cm gesneden
Voor de yakitorisaus :
4 eetlepels lichtbruine cassonade
8 eetlepels lichte sojasaus
8 eetlepels Japanse mirin of rijstwijn
4 koffielepels geroosterde sesamzaadjes
Voor de udonnoedels:
175 g udonnoedels
3 eetlepels sesamolie
1 rood chilipepertje, zonder de zaden en fijngehakt
100 g oesterzwammen, in grove stukken gesneden
BEREIDING
Leg 6 tot 8 korte houten spiesen 20 minuten in koud water.
Voor de yakitorisaus: doe de suiker, sojasaus, mirin of rijstwijn en geroosterde sesamzaadjes in een grote kom en vermeng. Doe de stukjes rundvlees erbij en de staafjes lente-ui.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat ze uitlekken en vermeng met 1 eetlepel sesamolie.
Rijg het rundvlees en de lente-uien op de spiesjes en bak ze 2 tot 3 minuten aan beide kanten onder een medium warme voorverwarmde grill, bestrijk met de overige yakitorisaus.
Verwarm de rest van de sesamolie in een grote pan met antiaanbaklaag. Voeg de chilipeper eraan toe, de oesterzwammen, paksoi en bak 3 tot 4 minuten tot wanneer de paksoi zachter wordt.
Doe de noedels erbij, de rest van de saus en verwarm nog 2 tot 3 minuten extra tot wanneer de noedels warm zijn. Doe alles in een grote kom of op een groot bord.
Leg de yakitori van rund op de noedels, werk af met de overige sesamzaadjes en serveer.