Yakitori met rundvlees en udonnoedels  

INGREDIËNTEN

  • 350 g vrij dun gesneden picanha steak of entrecote, in stukjes van 2,5 cm
  • 8 lente-uien, in staafjes van 2,5 cm gesneden

Voor de yakitorisaus :

  • 4 eetlepels lichtbruine cassonade
  • 8 eetlepels lichte sojasaus
  • 8 eetlepels Japanse mirin of rijstwijn
  • 4 koffielepels geroosterde sesamzaadjes

Voor de udonnoedels:

  • 175 g udonnoedels
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 rood chilipepertje, zonder de zaden en fijngehakt
  • 100 g oesterzwammen, in grove stukken gesneden

BEREIDING

  • Leg 6 tot 8 korte houten spiesen 20 minuten in koud water.
  • Voor de yakitorisaus: doe de suiker, sojasaus, mirin of rijstwijn en geroosterde sesamzaadjes in een grote kom en vermeng. Doe de stukjes rundvlees erbij en de staafjes lente-ui.
  • Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat ze uitlekken en vermeng met 1 eetlepel sesamolie.
  • Rijg het rundvlees en de lente-uien op de spiesjes en bak ze 2 tot 3 minuten aan beide kanten onder een medium warme voorverwarmde grill, bestrijk met de overige yakitorisaus.
  • Verwarm de rest van de sesamolie in een grote pan met antiaanbaklaag. Voeg de chilipeper eraan toe, de oesterzwammen, paksoi en bak 3 tot 4 minuten tot wanneer de paksoi zachter wordt.
  • Doe de noedels erbij, de rest van de saus en verwarm nog 2 tot 3 minuten extra tot wanneer de noedels warm zijn. Doe alles in een grote kom of op een groot bord.
  • Leg de yakitori van rund op de noedels, werk af met de overige sesamzaadjes en serveer.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 15 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4