Yorkshire puddings voor bij rosbief

INGREDIËNTEN

  • 175 g gewone bloem
  • 1 mespunt zout
  • 2 grote losgeklopte eieren
  • 1 koffielepel verse tijmblaadjes
  • 300-400 ml melk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of rundervet

BEREIDING

  • Zeef de bloem in een grote kom en meng er het zout onder. Maak een kuiltje in de bloem en doe er de losgeklopte eieren in, de tijm en voldoende melk om er een dik en glad deeg van te maken, de consistentie van een dikke room.
  • Dek de kom af en laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Strijk een bakvorm voor muffins of puddinkjes met 12 uitsparingen gelijkmatig in met de olie of het rundervet en plaats deze bakvorm 5 minuten in de oven om voor te verwarmen.
  • Haal de warme bakvorm uit de oven en verdeel het deeg gelijkmatig over de 12 uitsparingen. Plaats de bakvorm 30 tot 35 minuten in de oven of tot wanneer de Yorkshire puddings er goudbruin en knapperig uitzien.
  • Serveer bij de rosbief.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Soms is het lastig om tegelijk lichte en smeuïge Yorkshire puddings te maken. Zorg ervoor dat je olie of vet warm genoeg is en de ovendeur dicht blijft gedurende de volledige baktijd, zo maak je de beste Yorkshire puddings.

Nog een tip is om Yorkshire puddings niet met zelfrijzende bloem te maken, want de smaak ervan is minder lekker. Precies daarom gebruik je best gewone bloem voor dit recept.

Voorbereiding: 45 minuten

Bereiding: 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6