1 fijngehakte kleine ui of 2 fijngehakte sjalotten
25 tot 50 g grofgehakte zwarte olijven
1 tot 2 eetlepels fijngehakte verse oregano of basilicum
Versgemalen zwarte peper en zout
1 tot 2 eetlepels ‘extra vierge’ olijfolie
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de hoedjes van de tomaten, houd opzij, en hol de tomaten uit.
Hak de helft van het tomatenvruchtvlees in grove stukken, doe in een grote kom en roer de gekookte rijst eronder.
Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het gehakt en de uien 7 tot 10 minuten in aan. Voeg de zwarte olijven, verse kruiden, de mix van tomaten en rijst eraan toe, breng op smaak en roer alles om.
Zet de tomaten op een ovenplaat, kruid met peper en zout, en vul ze op met de mengeling van rundergehakt en rijst.
Plaats de hoedjes op de tomaten, giet er een straaltje olijfolie over, dek af met aluminiumfolie en plaats 10 minuten in de oven.
Haal de aluminiumfolie eraf en plaats opnieuw 5 minuten in de oven.