Kalfsburgers met mozzarella

INGREDIËNTEN

  • 450 g kalfs- of rundergehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 bol mozzarella van 125 g, in vier gelijke porties verdeeld

BEREIDING

  • Meng het gehakt, bieslook en worcestersaus in een grote kom en kruid met peper en zout.
  • Maak met licht vochtige handen 8 hamburgers van 1 cm dik en 9 cm doorsnede. Leg een portie mozzarella in het midden van 4 hamburgers. Leg de overige hamburgers erop en maak er 4 dikkere hamburgers van met daartussen de kaas. Dek af met plasticfolie en plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Leg de hamburgers op de barbecue of onder een medium warme voorverwarmde grill en bak ze 6 tot 8 minuten aan elke kant tot wanneer de vleesjus helder ziet.
  • Serveer ze met brood naar keuze – wij gebruikten focaccia.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4