Lamsribstuk met tortilla, paprika, butternut en rozemarijn

Mario Aerts

Restaurant Het Komfoor

Gevaertlaan, 199

2260 Westerlo

T: +32 (0)16 843377

www.hetkomfoor.be

 

INGREDIËNTEN

  • 1 butternut
  • 2 lamskronen
  • 4 grote aardappelen
  • 2 eieren
  • 4 kleine rode paprika’s
  • Rozemarijn
  • 3 sjalotten
  • 4 dl kalfsfond
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Curry
  • Boter
  • Peper en zout

BEREIDING

  • Verdeel de butternut in drie delen, maak van één deel sliertjes en marineer ze in olijfolie, curry, peper, zout en limoen.
  • Snij het tweede deel in vier kubussen en gaar ongeveer 8 minuten op 130°C met olijfolie en curry.
  • Snij het derde deel in brunoise en stoof aan met sjalot tot de butternutblokjes voor ¾ gaar zijn.
  • Vermeng ze vervolgens met de losgeklopte eieren voor de tortilla, kruid met peper en zout en plaats 10 minuten in de oven op 180°C.
  • Maak van de overschot van de pompoen en aardappelen een puree.
  • Gaar de paprika’s in de oven en vul ze met de puree.
  • Kleur de lamskroontjes aan, kruid met peper en zout en plaats 12 minuten in de oven op 180°C.
  • Stoof de sjalotten aan met rozemarijn, blus met kalfsfond, laat deze jus inkoken, giet door een zeef en monteer met boter.
  • Schik alles op de borden en serveer.

AANTAL PERSONEN: 

4

Advies

/