Noedels met pittige vleesballetjes

INGREDIËNTEN

  • 450 g mager lams- of rundergehakt
  • De zeste van 1 citroen of een ½ stengel vers citroengras, fijngehakt
  • 1 stuk verse gember van 5 cm, geschild en geraspt
  • 2 eetlepels mangochutney
  • 4 eetlepels olijf- of koolzaadolie
  • 1-2 knoflooktenen, gepeld en in schijfjes gesneden
  • 250 g kerstomaten, in vier gesneden
  • 600 g gekookte eiernoedels
  • 1 zakje van 100 g rucola of babyspinazie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie voor de afwerking
  • Geroosterde pijnboompitten voor de afwerking

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 190°C (170°C heteluchtoven).
  • Doe het gehakt in een grote kom, kruid met peper en zout, voeg de zeste of het fijngehakt citroengras eraan toe, de gember en de chutney, en vermeng.
  • Maak er met licht vochtige handen 24 vleesballetjes van (elk ongeveer 2,5 cm groot).
  • Leg de vleesballetjes in een ovenschotel met antiaanbaklaag en plaats 15 minuten in de oven of tot wanneer de vleesjus licht kleurt. Giet de braadjus vervolgens weg.
  • Verwarm intussen de olie in een pan met antiaanbaklaag, doe de knoflook erbij, de kerstomaatjes en stoof 2 tot 3 minuten aan. Voeg de gekookte noedels eraan toe en bak nog 1 tot 2 minuten extra.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de vleesballetjes eraan toe, de rucola of babyspinazie en roer alles voorzichtig om.
  • Werk af met de fijngehakte bladpeterselie en geroosterde pijnboompitten en serveer onmiddellijk.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

Aan de mix van de vleesballetjes kun je eventueel 2 eetlepels vers broodkruim toevoegen, waardoor de vleesballetjes nog lekkerder worden !

AANTAL PERSONEN: 

4