Rosbief met tequila en relish van sinaasappel en rode ui

INGREDIËNTEN

  • 1,3 tot 1,8 kg rosbief
  • 1 klontje boter
  • Begeleiding: gebakken aardappelen en seizoensgroenten

Voor de marinade van tequila :

  • 100 ml vers sinaasappelsap
  • 125 ml tequila
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels fijngehakte verse dragon
  • 2 geplette knoflooktenen

Voor de relish van sinaasappel en rode ui:

  • 2 sinaasappelen, gepeld en in grote stukken gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 rood chilipepertje, zonder de zaadjes en fijngehakt (eventueel)
  • 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180-190 °C (160-170 °C heteluchtoven).
  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje, roer om en houd opzij.
  • Leg de rosbief op een snijplank en maak meerdere inkervingen in het vlees. Leg het vlees in een ondiepe schotel, kruid met peper en zout en giet er de marinade over. Dek de schotel af en laat het vlees minstens 2 uur of de hele nacht marineren in de koelkast.
  • Haal het vlees uit de koelkast en wrijf het in met de boter. Leg de rosbief in een ovenschotel met een antiaanbaklaag en plaats deze in het midden van de oven op een rooster. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie, braad de rosbief al naargelang de gewenste baktijd en lepel er regelmatig de vleesjus over.
  • Voor de relish: vermeng alle ingrediënten in een kommetje.
  • Bereid intussen de seizoensgroenten en de gebakken aardappelen.
  • Snijd de rosbief in plakken en serveer met de relish, gebakken aardappelen en seizoensgroenten.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 1 uur

Baktijden:

  • Voor rosbief ‘saignant’: 20 minuten per 450 g plus 20 minuten
  • Voor rosbief ‘à point’: 25 minuten per 450 g plus 25 minuten
  • Voor rosbief ‘bien cuit’: 30 minuten per 450 g plus 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

10