Sandwich met kalfsvlees en chutney

INGREDIËNTEN

  • 2 magere kalfslapjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui in fijne ringen gesneden
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • Versgemalen peper en zout
  • 2 eetlepels dijonmosterd of graanmosterd
  • 3 eetlepels light mayonaise
  • 4 sneden ciabattabrood
  • 50-75 g gerijpte cheddar in plakjes
  • 2 eetlepels kant-en-klare uienchutney
  • Verse blaadjes rucola voor de afwerking
  • Sla en frieten om erbij te serveren

BEREIDING

  • Verwarm de helft van de olie in een grillpan of pan met antiaanbaklaag. Doe de uiringen en tijm erin en bak 3 tot 4 minuten op een zacht vuur tot wanneer de uiringen zacht zijn. Doe dit in een kommetje en houd opzij.
  • Kruid de kalfslapjes met peper en zout, bak 1 tot 2 minuten aan elke kant tot wanneer het vlees mooi bruin ziet en zet opzij.
  • Leg de kalfslapjes, uienchutney, rucola en uiringen tussen twee sneden ciabatta en maak er een smakelijke sandwich van.
  • Serveer met dikke frieten en een slaatje.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 10 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2