lamssteak met champignons en tuinbonen

INGREDIËNTEN

  • 2 lamssteaks van 300 g elk, afkomstig van de bovenste deel van het lam (vervang eventueel door plakken lamsbout).
  • 250 g champignons, een mix van meerdere soorten
  • 32 gekookte groene tuinbonen (eventueel diepgevroren)
  • 20 cl lamsfond
  • 3 klontjes boter
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de lamssteaks met peper en zout.
  2. Smelt een klontje boter in een pan en bak het vlees erin aan op een middelmatig vuur, waardoor het lamsvlees binnenin rosé blijft, ongeveer 7 minuten aan elke kant.
  3. Haal het lamsvlees uit de pan en laat 5 minuten rusten.
  4. Maak de champignons schoon en bak ze 3 minuten in een pan met boter, kruid met peper en zout.
  5. Verwarm de tuinbonen in een steelpan met een beetje boter.
  6. Verwijder het vet uit de bakpan en giet er de lamsfond in.
  7. Breng de lamsfond met de lamsjus aan de kook en laat 1 minuut inkoken.
  8. Haal de saus van het vuur en smelt er een klontje boter in.
  9. Snijd elke lamssteak in twee en leg op de borden.

Tips en kooktijden

Verdeel er de champignons en tuinbonen rond en werk rondom af met een beetje saus.
Serveer de rest van de saus apart.

AANTAL PERSONEN: 

2