Steaks in marinade van chimichurri

INGREDIËNTEN

  • 4 magere steaks van elk ongeveer 200 g
  • Ovengebakken groenten om erbij te serveren

Voor de chimichurri marinade :

  • 100 ml rode wijnazijn
  • 4 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 grote sjalot, fijngehakt
  • 1 grote bos verse koriander, fijngehakt
  • 1 grote bos verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse oregano
  • 100 ml koolzaad- of extra virgin olijfolie

BEREIDING

  • Haal de steaks minstens 1 uur op voorhand uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te brengen vooraleer je ze bakt.
  • Voor de marinade: vermeng alle ingrediënten in een grote kom. Giet de helft van de marinade in een ondiepe schotel (geen metaal) en houd de andere helft opzij. Leg de steaks in de marinade en strijk ze er aan beide kanten goed mee in. Dek af met plasticfolie en plaats minstens 2 uur in de koelkast (of de hele nacht).
  • Haal de steaks uit de marinade (giet deze marinade weg) en bak ze onder een medium warme voorverwarmde grill of op de barbecue.
  • Leg de steaks op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees enkele minuten rusten.
  • Snijd de steaks in plakjes, giet er de resterende marinade over en serveer met in de oven gebakken groenten.

Tips en kooktijden

Deze marinade past ook bij andere stukken rundvlees.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 10 minuten

Voor een steak van 5 cm dik:

  • Voor rood gebakken steak: 2 minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken steak: 3-4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken steak: 5-7 minuten aan elke kant

AANTAL PERSONEN: 

4