Tandoori rib-eye steak

INGREDIËNTEN

  • 4 rib-eye steaks of magere entrecotes
  • 4 eetlepels kant-en-klare tandooripasta
  • 1-2 knoflooktenen, gepeld en geplet

Voor de raita van komkommer, koriander en yoghurt

  • 1 potje van 200 g Griekse of volle yoghurt
  • ½ komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 klein handvol fijngehakte verse koriander

BEREIDING

  • Leg de steaks in een ondiepe schotel. Vermeng de tandooripasta met de knoflook. Strijk de steaks er aan beide kanten mee in, dek af en laat 2 uur of de hele nacht marineren in de koelkast.
  • Maak de raita: doe alle ingrediënten in een kommetje, vermeng en houd opzij.
  • Verwijder met een borsteltje de overtollige tandooripasta van de steaks en bak ze onder een medium warme grill.
  • Serveer deze steaks met basmatirijst, papadums of naanbrood, de raita en mangochutney.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 12 minuten

Voor een steak van 2 cm dik:

  • Voor rood gebakken: 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken: 4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken: 6 minuten aan elke kant

AANTAL PERSONEN: 

4