Teriyaki lam in de wok

INGREDIËNTEN

  • 350 g magere lamsboutsteak, in reepjes gesneden
  • 2 koffielepels koolzaadolie of andere plantaardige olie
  • 1 zakje van 250 g groentemix voor in de wok

Voor de teriyakisaus:

  • 4 eetlepels teriyakisaus
  • 1 eetlepel lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • ½ koffielepel Chinees vijfkruidenpoeder

Voor de afwerking:

  • Geroosterde sesamzaadjes (facultatief)

BEREIDING

  • Voor de teriyakisaus : vermeng alle ingrediënten in een kommetje en houd opzij.
  • Verwarm de olie in een grote pan of wok met antiaanbaklaag en bak de reepjes lamsvlees er 3 tot 4 minuten in aan. Voeg de groenten eraan toe en bak nog 1 tot 2 minuten extra, roer zeer regelmatig om.
  • Doe de teriyakisaus erbij, roer voorzichtig om en bak nog 2 tot 3 minuten extra. Breng verder op smaak met peper en zout, indien nodig.
  • Werk af met geroosterde sesamzaadjes (eventueel) en serveer er noedels of rijst bij.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 5 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2