Teriyaki lam

INGREDIËNTEN

  • 4 x 120 g magere lamsrumpsteaks
  • 4 eetlepels kant-en-klare teriyakisaus
  • 4 eetlepels zoete chilisaus

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180-190 °C (160-170 °C heteluchtoven).
  • Vermeng de teriyakisaus met de zoete chilisaus in een kommetje.
  • Leg de lamsgebraadjes op een snijplank en kruid met peper en zout. Leg ze in een ovenschotel, strijk het vlees in met de teriyakimix en plaats de schotel op een ovenrooster. Bak het lamsvlees al naargelang hoe je het vlees gebakken wil hebben: medium of goed doorbakken. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie wanneer het vlees te snel bruin wordt.
  • Tijdens de laatste 15 minuten, strijk het vlees eventueel in met de rest van de teriyakisaus en plaats opnieuw in de oven. Dek af met aluminiumfolie wanneer het vlees te snel bruin wordt.
  • Leg de lamsgebraadjes op een warm bord, bedek met aluminiumfolie en laat het vlees 5 tot 10 minuten rusten. Snij het lamsvlees vervolgens in schijfjes en serveer er roergebakken noedels met groenten bij.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten (medium), 30-35 minuten (goed doorbakken)

AANTAL PERSONEN: 

2