Thaise curry van rund

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g magere en ontbeende runderschenkel of stoofvlees in blokjes van 2,5 cm
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 blik van 400 g kokosmelk

Voor de groene currypasta :

  • 4 lente-uien, in ringen gesneden
  • 2 groene of rode chilipepers, zonder de zaden en fijngehakt
  • 2 knoflooktenen, gepeld en geplet
  • 2,5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 eetlepel korianderzaadjes, zeer fijn geplet
  • 2 stengels vers citroengras, in fijne ringen gesneden
  • 1 groot handvol verse korianderblaadjes
  • 1 groot handvol verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Facultatief: fijngesneden chilipepertjes, lente-uien of verse koriander voor de afwerking.

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor de currypasta, behalve de garnituur voor de afwerking, in een keukenrobot en mix tot wanneer je een gladde pasta hebt.
  • Doe deze mengeling in een kom, doe de blokjes rundvlees erbij en vermeng. Dek de kom af en laat minstens 30 minuten of de hele nacht marineren in de koelkast.
  • Verwarm de olie in een grote pan of wok, voeg de blokjes rundvlees eraan toe, bak 3 tot 4 minuten en roer regelmatig om. Doe de kokosmelk erbij en breng aan de kook, roer alles regelmatig om. Zet het vuur lager, dek de pan of wok af en laat 2 uur sudderen of tot wanneer het vlees mals is.
  • Werk af met fijngesneden chilipepertjes, lente-uien of verse koriander en serveer met basmatirijst en gestoomde paksoi of boerenkool.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 2 uur

Om alles sneller te laten gaan, kun je een pot kant-en-klare groene currypasta kopen.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten