Tortilla lasagne

INGREDIËNTEN

  • 450 g mager rundergehakt
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngehakt, of 8 eetlepels reeds in stukjes gesneden ui
  • 75 g verse groentemix of blokjes diepgevroren groenten

Voor de bolognaisesaus:

  • 1 blik van 400 g stukjes tomaat met fijne kruiden
  • 2 eetlepels ketchup of tomatenpuree
  • 2 eetlepels knoflookpuree (of minder, al naargelang je voorkeur)
  • 1 mespunt suiker

Voor de kaassaus:

  • 1 pot van 450 g (ongeveer) kant-en-klare kaassaus
  • 50 g gemalen harde kaas, cheddar bijvoorbeeld
  • 4-6 maistortilla’s of wraps

BEREIDING

  • Voor de bolognaisesaus : doe alle ingrediënten in een kookpot, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
  • Verwarm intussen een grote pan met antiaanbaklaag en bak het rundergehakt er 5 tot 7 minuten in aan.
  • Doe de stukjes ui en groentemix erbij en laat 2 tot 3 minuten mee bakken.
  • Doe de bolognaisesaus bij het rundergehakt, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 tot 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C (200 °C heteluchtoven). Verdeel de helft van de bolognaise over een vierkante ovenschotel van 25 cm. Leg er een laag tortilla’s of wraps op en herhaal dit tot de bolognaise op is. Dek af met een laag kaassaus, strooi er wat gemalen kaas over en plaats 15 tot 20 minuten in de oven.
  • Serveer met een gemengd slaatje en knoflookbrood.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Je kunt de maistortilla’s of wraps ook door verse of kant-en-klare lasagnebladen vervangen, maar dan moet je de schotel 20 minuten in een oven plaatsen op 190 °C (170 °C heteluchtoven).

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 50 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4