Zoetzure vleesballetjes

INGREDIËNTEN

  • 450 g mager rundergehakt
  • 1 knoflookteen, gepeld en geplet
  • 3 eetlepels fijngehakte verse bieslook
  • 25 g gedroogde veenbessen, grofgehakt
  • 1 rode paprika, zonder de zaden en zaadlijsten, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, zonder de zaden en zaadlijsten, in blokjes gesneden

Voor de zoetzure saus:

  • 150 ml vers ananassap
  • 1-2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1-2 eetlepels worcestersaus
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 koffielepel maizena

BEREIDING

  • Doe het gehakt, peper en zout, knoflook, bieslook en veenbessen in een grote kom. Vermeng en maak er 20 vleesballetjes van.
  • Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak de vleesballetjes er 3 tot 4 minuten in aan tot ze overal mooi bruin zien, zonder olie of boter. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en houd opzij.
  • Doe de paprikablokjes in de pan, samen met het ananassap, de sojasaus, worcestersaus, tomatenpuree en balsamico. Roer voorzichtig om, zet het vuur hoger en breng aan de kook.
  • Doe de vleesballetjes opnieuw in de pan, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen, draai ze halverwege de baktijd om.
  • Vermeng de maizena met een beetje water in een kommetje waardoor je een dunne pasta krijgt en doe dit in de pan van de vleesballetjes. Verwarm 4 tot 5 minuten en roer regelmatig om tot wanneer de saus dikker wordt.
  • Serveer de vleesballetjes met aardappelpuree met kruiden of gekookte pasta.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

Voor een nog sneller resultaat kun je kant-en-klare zoetzure saus gebruiken.

AANTAL PERSONEN: 

4