Smoky wraps met rundvlees, boerenkool, ui en rode paprika
INGREDIËNTEN
350 g biefstuk in fijne reepjes
1 rijpe avocado, met een vork geplet
50 g boerenkool of jonge spinazie, grof gehakt
1 kleine rode of gele paprika in reepjes
½ rode ui in halve ringen
3 eetlepels koolzaad- of zonnebloemolie
2 koffielepels gerookte paprikapoeder
1 koffielepel gemalen komijn
1 koffielepel citroen- of limoensap
Versgemalen zwarte peper en zout
4 tot 6 tortilla’s, opgewarmd
Griekse yoghurt (om erbij te serveren)
Fijngehakte verse koriander of platte peterselie (om erbij te serveren)
BEREIDING
Meng 2 eetlepels olie met de gerookte paprika en komijn in een klein kommetje.
Vermeng de boerenkool of jonge spinazie met de paprikareepjes, uiringen, citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout en houd opzij.
Verwarm een pan met antiaanbaklaag.
Strijk de biefstukken in met de mix van de gerookte paprika, bak ze aan elke kant 2 tot 3 minuten en snijd ze vervolgens in fijne reepjes.
Voor de wraps : leg de tortilla’s op een proper werkblad, strijk de geplette avocado over de wraps uit en leg de groenten en het vlees erop.
Werk af met een lepel Griekse yoghurt en verse koriander of platte peterselie (facultatief).
Rol de tortilla’s op en serveer ze met een knapperige salade.