Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British

Kwaliteitsnorm
voor rund- en lamsvlees

Door de invoering van diverse controles wordt de integriteit en volledige traceerbaarheid van het lams- en rundvlees gegarandeerd, van boerderij tot verkooppunt.


Onafhankelijke controles van boerderij tot verdeelpunt

Elke schakel van de hele toeleveringsketen wordt gecontroleerd door een onafhankelijk organisme om te garanderen dat alle criteria van het kwaliteitshandvest voor de Kwaliteitsnorm worden nageleefd.

Integriteit van het product

Consumenten willen weten waar hun voeding vandaan komt. De Kwaliteitsnorm garandeert een traceerbaarheid tot op de boerderij, zodat iedereen weet waar het rundvlees of lam dat hij of zij koopt vandaan komt.

Smaakkwaliteit

De Kwaliteitsnorm bevat specifieke criteria, zoals de leeftijd van de dieren, de koeling en rijping van het vlees, waardoor de smaakkwaliteit van het vlees optimaal is en zelfs nog beter wordt.

Voordelen

  • Strenge criteria en controles voor een verzekerde kwaliteit

  • Respect voor het milieu

  • Respect voor dierenwelzijn

  • Betere smaakkwaliteit

  • Onafhankelijke inspecties

HET RED TRACTOR
KWALITEITSGARANTIE PROGRAMMA

Het Red Tractor-programma staat garant voor een eerlijke en betrouwbare productie van schapen en runderen dankzij een gecontroleerd kwalificeringssysteem van de boerderijen (Farm Assurance), de transportbedrijven en de vleesverwerkende industrie.


De belangrijkste normen die jaarlijks gecontroleerd worden zijn:

  • De vereiste verblijfsperiode in een gekwalificeerde vee- of schapenhouderij
  • Dierenvoer dat aangekocht wordt bij gecertificeerde leveranciers
  • Verplichte gezondheidsdocumenten
  • Dierenwelzijn
  • Scheiding van de dieren in groepen met een maximaal aantal dieren
  • Respect voor het milieu
  • Kwalificatie van de chauffeurs en vakmensen die de dieren behandelen
  • Voedselveiligheid en hygiëne
Des normes de qualité, au service de l'excellence - Chef

Brits vlees wordt zowel door keukenchefs als door hun klanten heel erg geapprecieerd, of het nu lam of rund is, en is voortaan een vaste waarde op de kaart van vele toprestaurants.