Lamvlees

De heerlijke charme van brits lamsvlees …

Het hele jaar door verkrijgbaar, mals en overheerlijk door de meest natuurlijke methodes: een kleine schets van een groot en uitzonderlijk stukje vlees.

Sommige consumenten houden het enkel bij de familiale en traditionele lamsbout, maar Brits lamsvlees kent oneindig veel mogelijkheden, de ene bereiding nog smakelijker dan de andere. En dat het hele jaar door! Hoewel lamsvlees op z’n best is van juni tot januari, toont Brits lamsvlees aan dat we er twaalf maanden lang culinair mee aan de slag kunnen. Met diverse stukken van het lam kunnen we tal van gerechten bereiden, toegankelijk of net iets ingewikkelder, maar steeds onwaarschijnlijk lekker!

Allerlei creaties op basis van lam dat in uitzonderlijke omstandigheden wordt grootgebracht en het ontdekken waard zijn.

BESCHIKBAARHEID

Buiten de gastronomische kwaliteiten, die overduidelijk zijn, is een van de grootste troeven van Brits lamsvlees dat het 365 dagen per jaar verkrijgbaar is.

Dankzij de vele en uitgestrekte weilanden in het Verenigd Koninkrijk kunnen er quasi het hele jaar door lammeren geboren worden, ook al is dit uitzonderlijke vlees tussen april-mei en december-januari nóg smakelijker en toegankelijker. In de praktijk komt het erop neer dat de lammetjes in de winter of in het voorjaar geboren worden, bij het moederschaap drinken en volop kunnen grazen. De schapen zelf worden tijdens de winter bijgevoederd met gedroogd gras (hooi, baalvoer enz.) of andere winterse gewassen zoals rapen of kolen

KWALITEIT BOVEN ALLES

Dit natuurlijk geproduceerd lamsvlees staat garant voor versnijdingen die probleemloos kunnen bewaard worden en fantastisch zijn om te bereiden. Tijdens het groeiproces worden de dieren met het grootste respect behandeld, waardoor ze vlees bezitten met een ideale pH-waarde voor een optimale bewaring. De kwaliteit van de voeding, dat hoofdzakelijk uit natuurlijk gras bestaat, garandeert lamsvlees met een unieke smaak en kwaliteit. De zorg die nadien besteed wordt aan de versnijding en de verpakking, zorgen op het einde voor uitzonderlijk lamsvlees van topkwaliteit.

GROOT AANTAL VERSNIJDINGEN

Maar naast zijn vele smakelijke eigenschappen en hoge voedingswaarde, bezit Brits lamsvlees nog een troef: het aanbod van een groot aantal versnijdingen, gekoppeld aan de korte afstand waardoor het vlees in ons land razendsnel kan geleverd worden, vaak binnen de 48 uur nadat de lammeren geslacht zijn. Minder gekende stukken zoals lamsschouder, lamsnek of lage lamsribbetjes zijn zeker niet minder smakelijk, integendeel, maar wel een stuk toegankelijker.

 

Dierenwelzijn

Liefde voor dieren zit zowat in de genen van deze Britse kwekers, onnodig te zeggen dat de kwekers van deze lammeren uitermate begaan zijn met het welzijn en de gezondheid van hun dieren. De boerderijen en landerijen waar deze dieren gekweekt worden, zijn onderworpen aan extreem strenge maatregelen en professionele kweekmethodes die het « Red Tractor » programma volgen, een schema dat de manier van grootbrengen streng controleert, maar ook de voeding van de dieren en het eventuele gebruik van veterinaire producten zeer regelmatig checkt.

Het eindresultaat is lamsvlees van topkwaliteit, gelabeld met het « Quality Standard Mark » en waardoor we er in alle vertrouwen voor kunnen kiezen.