Welkom 

DEZE WEBSITE IS VOLLEDIG GEWIJD AAN BRITS LAMS- EN RUNDVLEES.
HIER VINDT U HEERLIJKE RECEPTEN, SNIJ- EN KOOKTIPS EN ALLERLEI INTERESSANTE INFORMATIE.

Het beste vlees van Groot-Brittannië, van dieren die in een uitzonderlijke omgeving zijn grootgebracht, bezit vandaag het Brits Kwaliteitslabel, een keurmerk dat de authenticiteit en traceerbaarheid van het vlees garandeert, net zoals het volledige productieproces van het vlees.

Smakelijk!

De laatste actualiteiten

AHDB krijgt financiering van half miljoen pond voor onderzoek naar duurzaamheid van landbouwbedrijven

AHDB krijgt financiering van half miljoen pond voor onderzoek naar duurzaamheid van landbouwbedrijven

mother and calf De landbouw speelt een grote rol op het vlak van duurzame ontwikkeling en decarbonisatie. Daarom gingen AHDB ...
Lees meer
Ontdek recepten met Brits rund- en lamsvlees van enkele Mastercooks of Belgium

Ontdek recepten met Brits rund- en lamsvlees van enkele Mastercooks of Belgium

Rund- en lamsvlees met Brits Kwaliteitslabel vinden we terug in de keukens van de grootste Belgische chefs, omwille van de ...
Lees meer
Brexit : alles wat u moet weten over het vrijhandelsakkoord met de EU

Brexit : alles wat u moet weten over het vrijhandelsakkoord met de EU

Na maanden van discussie heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Zoals we reeds wisten, ging de Brexit veranderingen ...
Lees meer
Bekijk al de actualiteit

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British
Norme Qualité Boeuf - Kwaliteitslabel Rund - British

Maar naast de bijzondere smaak van het vlees, wordt er bij het kweken van de lammeren en runderen met Brits Kwaliteitslabel ook veel aandacht besteed aan de bescherming van het milieu en duurzame ontwikkeling. De producenten van lamsvlees en rundvlees met Brits Kwaliteitslabel volgen in die zin dan ook een expliciete landbouwpolitiek, geheel vrijwillig.

Zo worden er serieuze inspanningen gedaan om het broeikaseffect terug te dringen, net zoals er nauwlettend wordt toegekeken op een gezonde vegetatie door de weilanden en heidelandschappen nauwkeurig te onderhouden. Bovendien wordt er door deze enorme weilanden ook koolstof opgeslagen.

LAM EN RUND
BRITS KWALITEITSLABEL

Des normes de qualité, au service de l'excellence

KWALITEITSNORMEN VOOR EXCELLENTIE

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British

Daarnaast wordt het gebruik van meststoffen verlaagd, worden de dierlijke uitwerpselen en al het ander dierlijk afval gerecycled, wordt de waterbevoorrading geoptimaliseerd en ook het water zelf uiterst streng gecontroleerd.

Kers op de taart, en een logisch gevolg van deze doorgedreven visie, is dat de natuurlijke landschappen van deze landbouwgebieden er niet alleen prachtig uitzien maar ook kerngezond zijn.

Stuk voor stuk zaken die voor heerlijk lamsvlees en rundvlees zorgen met een onvergelijkbare kwaliteit, hetzij thuis of op restaurant, vlees met Brits Kwaliteitslabel dat op duizend verschillende manieren kan klaargemaakt worden, traditioneel of inventief, maar altijd smakelijk én met het oog op een beter milieu!

Des normes de qualité, au service de l'excellence - Chef

Vlees met Brits Kwaliteitslabel wordt zowel door keukenchefs als door hun klanten heel erg geapprecieerd, of het nu lam of rund is, en is voortaan een vaste waarde op de kaart van vele toprestaurants.