Deze website is volledig gewijd aan brits lams- en rundvlees.

Hier vindt u heerlijke recepten, snij- en kooktips en allerlei interessante informatie.

Onze producten

RUND

Het kweken van runderen is een eeuwenoude traditie, wat vandaag voor heerlijk Brits rundvlees zorgt en terechtkomt in de beste restaurants.

LAM

Het hele jaar door verkrijgbaar, mals en overheerlijk door de meest natuurlijke methodes: een kleine schets van een groot en uitzonderlijk stukje vlees.

Voedingswaarde

In combinatie met regelmatig bewegen draagt een aangepaste voeding bij om overgewicht tegen te gaan, maar ook gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, te hoge cholesterol, hart- en vaatziekten, osteoporose en vele andere aandoeningen.

Zowel rund- als lamsvlees spelen een belangrijke rol in een gezonde en evenwichtige voeding.

Recepten

Actualiteiten

Media kit

Kwaliteit voor excellentie

Naast de bijzondere smaak van het vlees, wordt er bij het kweken van Britse lammeren en runderen ook veel aandacht besteed aan de bescherming van het milieu en duurzame ontwikkeling. De producenten van Brits lams- en rundvlees volgen in die zin dan ook een expliciete landbouwpolitiek, geheel vrijwillig.

Zo worden er serieuze inspanningen gedaan om het broeikaseffect terug te dringen, net zoals er nauwlettend wordt toegekeken op een gezonde vegetatie door de weilanden en heidelandschappen nauwkeurig te onderhouden. Bovendien wordt er door deze enorme weilanden ook koolstof opgeslagen.

Brits lam en rund

Daarnaast wordt het gebruik van meststoffen verlaagd, worden de dierlijke uitwerpselen en al het ander dierlijk afval gerecycleerd, wordt de waterbevoorrading geoptimaliseerd en ook het water zelf uiterst streng gecontroleerd.

Kers op de taart, en een logisch gevolg van deze doorgedreven visie, is dat de natuurlijke landschappen van deze landbouwgebieden er niet alleen prachtig uitzien maar ook kerngezond zijn.

Stuk voor stuk zaken die voor heerlijk lamsvlees en rundvlees zorgen met een onvergelijkbare kwaliteit, hetzij thuis of op restaurant, Brits vlees dat op duizend verschillende manieren kan klaargemaakt worden, traditioneel of inventief, maar altijd smakelijk én met het oog op een beter milieu!