Welkom 

DEZE RUIMTE IS VOLLEDIG GEWIJD AAN RUNDVLEES EN BRITSE LAM.
HIER VINDT U HEERLIJKE RECEPTEN, SNIJ- EN KOOKTIPS EN INFORMATIE OVER EVENTUELE VRAGEN.

Het beste vlees van Groot-Brittannië, van dieren die in een uitzonderlijke omgeving zijn grootgebracht, bezit vandaag het Brits Kwaliteitslabel, een keurmerk dat de authenticiteit en traceerbaarheid van het vlees garandeert, net zoals het volledige productieproces van het vlees.

Smakelijk!

De laatste actualiteiten

Misvattingen over vlees #9: Britse veehouders geven niet om de gezondheid en het welzijn van hun dieren.

Misvattingen over vlees #9: Britse veehouders geven niet om de gezondheid en het welzijn van hun dieren.

Boeren zijn zeer bezorgd over de gezondheid en het welzijn van hun dieren, omdat ze in het hart van hun ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #8: rood vlees en zuivelproducten zitten vol met antibiotica en hormonen

Misvattingen over vlees #8: rood vlees en zuivelproducten zitten vol met antibiotica en hormonen

Zitten rood vlees en zuivelproducten echt vol met antibiotica en hormonen, zoals we vaak horen? In dit nieuw artikel zullen ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #7: plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten zijn beter voor de gezondheid

Misvattingen over vlees #7: plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten zijn beter voor de gezondheid

Het is gebruikelijk om te denken dat plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten beter zijn voor onze gezondheid. Maar ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #6: vlees en zuivelproducten zijn slecht voor de gezondheid

Misvattingen over vlees #6: vlees en zuivelproducten zijn slecht voor de gezondheid

Nadat we ons hebben gericht op de impact van vlees op het milieu, zullen we in dit nieuwe artikel een ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #5: het vervangen van rood vlees en zuivelproducten door alternatieven vermindert onze ecologische voetafdruk aanzienlijk

Misvattingen over vlees #5: het vervangen van rood vlees en zuivelproducten door alternatieven vermindert onze ecologische voetafdruk aanzienlijk

In onze vorige artikelen over mythen en misvattingen over Brits vlees hebben we de ecologische voetafdruk van de Britse veehouderij ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #4: Britse koeien en schapen eten oogsten die de mens zou kunnen eten

Misvattingen over vlees #4: Britse koeien en schapen eten oogsten die de mens zou kunnen eten

In ons vorige artikel hebben we uitgelegd waarom het vaak niet mogelijk is om oogsten te verbouwen op land dat ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #3: zouden gewassen kunnen worden geplant op land dat wordt gebruikt voor de Engelse veehouderij?

Misvattingen over vlees #3: zouden gewassen kunnen worden geplant op land dat wordt gebruikt voor de Engelse veehouderij?

Na de kwestie van de ecologische voetafdruk van de Engelse veehouderij zal in het derde stuk van deze serie de ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #2: de ecologische voetafdruk van de Engelse veehouderij

Misvattingen over vlees #2: de ecologische voetafdruk van de Engelse veehouderij

Na het bespreken van de broeikasgasproductie van de Engelse veehouderij wordt in dit artikel dieper ingegaan op de milieuvoetafdruk van ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #1: Engelse veehouderij en broeikasgassen

Misvattingen over vlees #1: Engelse veehouderij en broeikasgassen

Wij stellen voor om samen een aantal, vaak ongegronde, vooroordelen over de productie van vlees en melkproducten te analyseren. We ...
Lees meer
Bekijk al de actualiteit

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British
Norme Qualité Boeuf - Kwaliteitslabel Rund - British

Maar naast de bijzondere smaak van het vlees, wordt er bij het kweken van de lammeren en runderen met Brits Kwaliteitslabel ook veel aandacht besteed aan de bescherming van het milieu en duurzame ontwikkeling. De producenten van lamsvlees en rundvlees met Brits Kwaliteitslabel volgen in die zin dan ook een expliciete landbouwpolitiek, geheel vrijwillig.

Zo worden er serieuze inspanningen gedaan om het broeikaseffect terug te dringen, net zoals er nauwlettend wordt toegekeken op een gezonde vegetatie door de weilanden en heidelandschappen nauwkeurig te onderhouden. Bovendien wordt er door deze enorme weilanden ook koolstof opgeslagen.

LAM EN RUND
BRITS KWALITEITSLABEL

Des normes de qualité, au service de l'excellence

KWALITEITSNORMEN VOOR EXCELLENTIE

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British

Daarnaast wordt het gebruik van meststoffen verlaagd, worden de dierlijke uitwerpselen en al het ander dierlijk afval gerecycled, wordt de waterbevoorrading geoptimaliseerd en ook het water zelf uiterst streng gecontroleerd.

Kers op de taart, en een logisch gevolg van deze doorgedreven visie, is dat de natuurlijke landschappen van deze landbouwgebieden er niet alleen prachtig uitzien maar ook kerngezond zijn.

Stuk voor stuk zaken die voor heerlijk lamsvlees en rundvlees zorgen met een onvergelijkbare kwaliteit, hetzij thuis of op restaurant, vlees met Brits Kwaliteitslabel dat op duizend verschillende manieren kan klaargemaakt worden, traditioneel of inventief, maar altijd smakelijk én met het oog op een beter milieu!

Des normes de qualité, au service de l'excellence - Chef

Vlees met Brits Kwaliteitslabel wordt zowel door keukenchefs als door hun klanten heel erg geapprecieerd, of het nu lam of rund is, en is voortaan een vaste waarde op de kaart van vele toprestaurants.