28 juli 2023
Lamsgebraad met muntsaus, lamsjus, groenten en een glas rode wijn: wat wil je nog meer ? Het eerste kan voor sommigen wat ontmoedigend zijn omdat velen denken dat lamsgebraad moeilijk is om klaar te maken. Maar dat is helemaal niet zo ! Als je precies weet hoe, is het heel eenvoudig. Van de keuze van het stuk lamsvlees over de bereiding en de duur tot het snijden van lamsgebraad, met deze praktische tips maak je lamsgebraad klaar als een echte pro en in een mum van tijd!
Je vraag je wellicht af welk stuk van het lam je moet kopen om lamsgebraad te maken, want in de supermarkt of bij de slager vind je diverse versnijdingen. Kiezen voor het juiste stuk lamsvlees is de eerste stap voor je zondagse gebraad – de beroemde Engelse ‘Sunday Roast’. Wanneer je Brits lamsvlees koopt, kijk dan naar het Red Tractor-label.
Voor lamsgebraad zijn dit de beste stukken:
Voor lamsgebraad is dit wellicht het meest populaire stuk. Lamsbout is ideaal voor een groot aantal personen, met veel mager en mals vlees.
Foto: Traditioneel lamsgebraad
Dit stuk is een hele goede keuze. Het bezit iets meer vet maar is even mals en sappig van smaak. Kies voor een opgerolde en ontbeende lamsschouder omdat dit veel makkelijker is om te versnijden achteraf. Lamsschouder maak je traag klaar en aan een lage temperatuur.
Foto: Opgerolde en ontbeende lamsschouder
Nu je het perfecte stuk lamsvlees hebt voor je lamsgebraad, kun je aan de slag! Hieronder volgen enkele tips om de smaak van je lamsgebraad te verhogen, tot en met het serveren. Zelfs als je een beginner bent moeten deze tips je helpen om een ongelooflijk lekkere lamsgebraad op tafel te zetten!
Foto : Mini lamsgebraad met knoflook en rozemarijn
Rozemarijn en knoflook zijn de klassieke smaakmakers voor lamsgebraad. Hiervoor moet je kleine inkervingen in het vlees maken, niet te diep. In deze inkervingen stop je vervolgens stukjes knoflook en kleine takjes rozemarijn. Tijdens het braden trekken de smaken van de knoflook en de rozemarijn in het vlees en krijgt je lamsgebraad een volle en aromatische smaak.
Dit is de meest eenvoudige manier om lamsgebraad op smaak te brengen, maar als je van een beetje meer experiment houdt, ga dan naar onze receptenpagina’s met lamsvlees voor tal van originele ideeën.
Onze tips om lamsgebraad te bereiden:
Dit zijn de aanbevolen baktijden:
Nu je lamsgebraad klaar is en ook alle groenten klaar zijn, is het tijd om mooie plakken van het lamsgebraad te snijden. Dit zijn enkele belangrijke punten waarop je moet letten:
Nu je weet hoe je lamsgebraad moet klaarmaken, nodigen we je uit om een heleboel recepten met lamsvlees te ontdekken. Maar vergeet ook de juiste saus niet, gebakken aardappelen en Yorkshire puddings.