Actualiteiten

Ontdek recepten met Brits rund- en lamsvlees van enkele Mastercooks of Belgium

Ontdek recepten met Brits rund- en lamsvlees van enkele Mastercooks of Belgium

Rund- en lamsvlees met Brits Kwaliteitslabel vinden we terug in de keukens van de grootste Belgische chefs, omwille van de ...
Lees meer
Brexit : alles wat u moet weten over het vrijhandelsakkoord met de EU

Brexit : alles wat u moet weten over het vrijhandelsakkoord met de EU

Na maanden van discussie heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Zoals we reeds wisten, ging de Brexit veranderingen ...
Lees meer
Impact van de Brexit op Brits rund- en lamsvlees : huidige stand van zaken

Impact van de Brexit op Brits rund- en lamsvlees : huidige stand van zaken

De overgangsperiode van de Brexit eindigt op 31 december 2020. Tot die datum verandert er voor de consumenten en bedrijven ...
Lees meer
Rood vlees, een voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde

Rood vlees, een voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde

Ook al heeft rood vlees soms een slecht imago, toch is het zeer rijk aan essentiële voedingsstoffen die onmisbaar zijn ...
Lees meer
Onze tips voor het bakken en braden van rundvlees tot in de perfectie

Onze tips voor het bakken en braden van rundvlees tot in de perfectie

Enkel de kwaliteit van het vlees is niet voldoende. Om het beste uit ons vlees met Brits Kwaliteitslabel te halen, ...
Lees meer
Leer hoe je lamsvlees moet snijden (video)

Leer hoe je lamsvlees moet snijden (video)

Of je nu een slager bent of een vleesliefhebber die op zoek is naar het perfecte stuk vlees, wij bieden ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #9: Britse veehouders geven niet om de gezondheid en het welzijn van hun dieren.

Misvattingen over vlees #9: Britse veehouders geven niet om de gezondheid en het welzijn van hun dieren.

Boeren zijn zeer bezorgd over de gezondheid en het welzijn van hun dieren, omdat ze in het hart van hun ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #8: rood vlees en zuivelproducten zitten vol met antibiotica en hormonen

Misvattingen over vlees #8: rood vlees en zuivelproducten zitten vol met antibiotica en hormonen

Zitten rood vlees en zuivelproducten echt vol met antibiotica en hormonen, zoals we vaak horen? In dit nieuw artikel zullen ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #7: plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten zijn beter voor de gezondheid

Misvattingen over vlees #7: plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten zijn beter voor de gezondheid

Het is gebruikelijk om te denken dat plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten beter zijn voor onze gezondheid. Maar ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #6: vlees en zuivelproducten zijn slecht voor de gezondheid

Misvattingen over vlees #6: vlees en zuivelproducten zijn slecht voor de gezondheid

Nadat we ons hebben gericht op de impact van vlees op het milieu, zullen we in dit nieuwe artikel een ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #5: het vervangen van rood vlees en zuivelproducten door alternatieven vermindert onze ecologische voetafdruk aanzienlijk

Misvattingen over vlees #5: het vervangen van rood vlees en zuivelproducten door alternatieven vermindert onze ecologische voetafdruk aanzienlijk

In onze vorige artikelen over mythen en misvattingen over Brits vlees hebben we de ecologische voetafdruk van de Britse veehouderij ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #4: Britse koeien en schapen eten oogsten die de mens zou kunnen eten

Misvattingen over vlees #4: Britse koeien en schapen eten oogsten die de mens zou kunnen eten

In ons vorige artikel hebben we uitgelegd waarom het vaak niet mogelijk is om oogsten te verbouwen op land dat ...
Lees meer