Actualiteiten

Rood vlees, een voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde

Rood vlees, een voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde

Ook al heeft rood vlees soms een slecht imago, toch is het zeer rijk aan essentiële voedingsstoffen die onmisbaar zijn ...
Lees meer
Onze tips voor het bakken en braden van rundvlees tot in de perfectie

Onze tips voor het bakken en braden van rundvlees tot in de perfectie

Enkel de kwaliteit van het vlees is niet voldoende. Om het beste uit ons vlees met Brits Kwaliteitslabel te halen, ...
Lees meer
Leer hoe je lamsvlees moet snijden (video)

Leer hoe je lamsvlees moet snijden (video)

Of je nu een slager bent of een vleesliefhebber die op zoek is naar het perfecte stuk vlees, wij bieden ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #9: Britse veehouders geven niet om de gezondheid en het welzijn van hun dieren.

Misvattingen over vlees #9: Britse veehouders geven niet om de gezondheid en het welzijn van hun dieren.

Boeren zijn zeer bezorgd over de gezondheid en het welzijn van hun dieren, omdat ze in het hart van hun ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #8: rood vlees en zuivelproducten zitten vol met antibiotica en hormonen

Misvattingen over vlees #8: rood vlees en zuivelproducten zitten vol met antibiotica en hormonen

Zitten rood vlees en zuivelproducten echt vol met antibiotica en hormonen, zoals we vaak horen? In dit nieuw artikel zullen ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #7: plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten zijn beter voor de gezondheid

Misvattingen over vlees #7: plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten zijn beter voor de gezondheid

Het is gebruikelijk om te denken dat plantaardige alternatieven voor rood vlees en zuivelproducten beter zijn voor onze gezondheid. Maar ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #6: vlees en zuivelproducten zijn slecht voor de gezondheid

Misvattingen over vlees #6: vlees en zuivelproducten zijn slecht voor de gezondheid

Nadat we ons hebben gericht op de impact van vlees op het milieu, zullen we in dit nieuwe artikel een ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #5: het vervangen van rood vlees en zuivelproducten door alternatieven vermindert onze ecologische voetafdruk aanzienlijk

Misvattingen over vlees #5: het vervangen van rood vlees en zuivelproducten door alternatieven vermindert onze ecologische voetafdruk aanzienlijk

In onze vorige artikelen over mythen en misvattingen over Brits vlees hebben we de ecologische voetafdruk van de Britse veehouderij ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #4: Britse koeien en schapen eten oogsten die de mens zou kunnen eten

Misvattingen over vlees #4: Britse koeien en schapen eten oogsten die de mens zou kunnen eten

In ons vorige artikel hebben we uitgelegd waarom het vaak niet mogelijk is om oogsten te verbouwen op land dat ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #3: zouden gewassen kunnen worden geplant op land dat wordt gebruikt voor de Engelse veehouderij?

Misvattingen over vlees #3: zouden gewassen kunnen worden geplant op land dat wordt gebruikt voor de Engelse veehouderij?

Na de kwestie van de ecologische voetafdruk van de Engelse veehouderij zal in het derde stuk van deze serie de ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #2: de ecologische voetafdruk van de Engelse veehouderij

Misvattingen over vlees #2: de ecologische voetafdruk van de Engelse veehouderij

Na het bespreken van de broeikasgasproductie van de Engelse veehouderij wordt in dit artikel dieper ingegaan op de milieuvoetafdruk van ...
Lees meer
Misvattingen over vlees #1: Engelse veehouderij en broeikasgassen

Misvattingen over vlees #1: Engelse veehouderij en broeikasgassen

Wij stellen voor om samen een aantal, vaak ongegronde, vooroordelen over de productie van vlees en melkproducten te analyseren. We ...
Lees meer