10 recepten met lamsvlees, perfect voor de feestdagen!  

14 december 2022

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British

Ben je op zoek naar een heerlijk recept op basis van lamsvlees waarvan je gasten zullen versteld staan tijdens Kerst en Nieuwjaar? In dit artikel stellen we 10 populaire recepten voor met lamsvlees, perfect voor de feestdagen. Al onze recepten zijn op basis van Brits lamsvlees, uitzonderlijk vlees waarover je hier meer informatie vindt. In België is Celtic Lamb makkelijk te vinden in de winkels van Delhaize. 

Als aperitief …  

Blini’s met lam, gemarineerde pepers en kruidenrelish

Deze blini’s met lam, kruidenrelish en gemarineerde pepers zijn perfect als feestelijk aperitiefhapje. 

Het volledige recept 

Kruidige lamskroketjes als aperitiefhapje

Deze kruidige lamskroketjes zorgen voor een dosis extra pit tijdens het aperitief. En bovendien zijn ze in amper 20 minuten klaar! 

Het volledige recept

Als starter …  

Tartaar van lam

Ben je de klassieke rundertartaar een beetje beu? Probeer dan deze tartaar van lam en laat je gasten raden wat het is. Ze zijn waarschijnlijk net zo verrast als jij!  

Het volledige recept

Bladerdeeg gevuld met lamszwezerik, morieljes en crémesaus

Met deze gevulde bladerdeegjes (her)ontdek je een andere bereiding die vaak vergeten wordt: lamszwezerik. In combinatie met een roomsaus en morieljes is dit een ideaal recept voor de feestdagen.  

Het volledige recept

Als hoofdgerecht …  

Lamsbout gelakt met sinaasappel en portwijn, garnituur van pistaches en abrikozen

Om het extra feestelijk te maken: plaats deze grote ovenschotel van lamsbout gelakt met sinaasappel en port midden op tafel!

Het volledige recept

Lamsfilet met duxelle van champignons en croûte

Waarom zou je eens geen grote klassieker uit de Franse gastronomie klaarmaken om je gasten te verwennen? Deze lamsfilet met duxelles van champignons in bladerdeegkorst vraag iets meer techniek, maar het resultaat is fantastisch!  

Het volledige recept

Opgevulde lamszadel van spinazie en paddenstoelen

Voor de feestdagen denken we niet meteen aan lamszadel, nochtans biedt dit stuk ook tal van mogelijkheden. Wij stellen voor om lamszadel op te vullen met spinazie en champignons. Het resultaat is overheerlijk!  

Het volledige recept

Lamscarré gevuld met dadels en sinaasappel, glazuur van sinaasappellikeur

Wanneer je een beetje tijd hebt (hoewel je de avond ervoor ook nog aan kunt beginnen), zijn deze gevulde lamskroontjes met dadels en sinaasappel, afgewerkt met een glazuur van sinaasappellikeur, perfect voor de feestdagen. 

Het volledige recept

Lamsborst opgevuld met prei en kastanjes

Dit recept van gebraden lamsborst opgevuld met prei en kastanjes is sneller klaar, maar het resultaat is zeker even smakelijk.  

Het volledige recept

Lamskotelet met schorseneren en truffels

Lam, schorseneer en truffel : een ideale combinatie voor de feestdagen en te ontdekken via dit recept dat supersnel klaar is. 

Het volledige recept