Rund

De kwaliteit en smaak van BRITS RUNDVLEES

Het kweken van runderen is een eeuwenoude traditie, wat vandaag voor heerlijk Brits rundvlees zorgt en terechtkomt in de beste restaurants.

Brits rundvlees komt van runderen die met het meeste respect worden gekweekt en perfect aangepast zijn aan hun omgeving. De runderen worden geboren en grootgebracht in de openlucht en brengen hun verdere leven door in de meest natuurlijke omstandigheden. De gebieden waarop ze grazen zijn uitgestrekte groene weilanden met mals gras, geholpen door het oceanisch klimaat met veel regen dat eigen is aan Groot-Brittannië.

EEN ONVERGELIJKBARE KNOWHOW

In Groot-Brittannië zijn de meeste gebieden bestemd voor het kweken van rundvee, heuvelachtige terreinen die ongeschikt zijn voor de productie van granen. Doordat de lokale landbouwers in deze a priori weinig interessante gebieden niet veel anders konden doen dan rundvee kweken, genieten we vandaag wel van meer dan twee eeuwen ervaring op dat vlak! En uiteraard zorgt dat voor een onvergelijkbare knowhow.

VEELEISEND KWALITEITSHANDVEST

De condities voor het kweken van runderen zijn verbonden aan een zeer streng en veeleisend kwaliteitshandvest. Uitermate belangrijk daarin zijn de verzorging van de dieren, de voeding, het dierenwelzijn, de traceerbaarheid en het milieu.

 

Gastronomisch rundvlees

Door de omstandigheden waarin de runderen worden gekweekt en de zorg die eraan besteed wordt na de slacht, is Brits rundvlees perfect voor de hedendaagse gastronomie en de vele eisen die daarmee gepaard gaan. Tegelijk mooi rood, mals en sappig, wordt dit rundvlees in perfecte porties voor de restaurantsector aangeboden.