Wil je een recept op basis van rundvlees klaarmaken voor Kerst en Nieuwjaar waarvan je gasten zullen versteld staan? In dit artikel stellen we 10 populaire recepten voor met rundvlees, perfect voor de feestdagen. Al onze recepten zijn op basis van Brits rundvlees, uitzonderlijk vlees waarover je hier meer informatie vindt. Vraag ernaar bij je slager.
Als aperitief …
Terrine van rund met jeneverbessen en pistachenoten
Win tijd op de dag zelf en maak dit gerecht de dag ervoor klaar, of zelfs een paar dagen ervoor: terrine van rund met jeneverbessen en pistaches, volledig huisgemaakt! Je gaat zien, echt moeilijk is het niet. Met een paar toastjes erbij is dit perfect voor bij het aperitief.
Gevulde pasteitjes met rundvlees en curry
Ontdek samen met je gasten deze herwerkte versie van een specialiteit uit Cornwall, ideaal voor bij een glaasje bubbels.
Als starter …
Gevulde tomaten met rundvlees
Deze gevulde tomaten met rundvlees zijn klaar in minder dan 30 minuten, waardoor je sneller aan je hoofdgerecht kunt beginnen!
Gevulde portobello’s met rundvlees en aubergine
Je wil iets meer origineel ? Dan zijn onze gevulde portobello’s met rundvlees en aubergine echt iets voor jou ! Ook dit gerecht is klaar in minder dan 30 minuten.
Tartaar van Brits rundvlees met kaviaar
Voor een voorgerecht dat weinig of geen bereiding hoeft en perfect is voor speciale gelegenheden zoals deze, stelt chef Patrick Vandecasserie zijn tartaar van rund met kaviaar voor.
Als hoofdgerecht …
Rosbief met tequila en relish van sinaasappel en rode ui
Een klassieke rosbief is altijd een succes op de feesttafel. Voor een extra feestelijke toets, maak hem klaar met een marinade van tequila en een relish van sinaasappel en rode ui … En laat ons weten wat je ervan vindt!
Minirosbief met mierikswortel
Een lekker en heel eenvoudig recept is deze mini rosbief met mierikswortel en honing, een gerecht dat bovendien in 1 uur klaar is!
Gevuld rundergebraad
Dit recept van gevuld rundergebraad vraagt iets meer tijd (reken 3 uur, het braden inbegrepen) maar je gasten gaan versteld staan!
Gebraden onglet van Brits rundvlees, toast met champignons en pompoen, saus van sjalot met balsamicoazijn met vijgen
Gebraad is niets voor jou? Probeer dan dit verrassend maar heel eenvoudig recept van chef Nicolas Tournay: sappige onglet van rund, toast met champignons en pompoen, saus van sjalotten en vijgenbalsamico.
Filet pur de bœuf britannique flambé au porto 10 ans d’âge Graham’s, purée de panais et patates douces, biscuit et poêlée de champignons, pommes dauphines
Maak de chef in je wakker met dit recept van geflambeerde ossenhaas met port van chef Stéphane Grulois. Met zijn puree van pastinaak en zoete aardappel, gebakken champignons en pommes dauphine, is dit een feestelijk recept dat niettemin vrij snel klaar is.