Lamskoteletjes met chili, kaneel en salade van couscous 

INGREDIËNTEN

  • 8 magere lamskoteletjes
  • 2 koffielepels kaneelpoeder
  • ½ koffielepel gedroogde chilivlokken
  • 2 koffielepels olie

Voor de salade van couscous:

  • 450 g couscous
  • 50 g boter
  • 600 ml warme groente- of kippenbouillon
  • 100 g amandelschilfers, geroosterd
  • 50 g rozijnen
  • ½ komkommer, zonder de zaadlijsten en in blokjes gesneden
  • 1 groot handvol fijngehakte verse munt

BEREIDING

  • Doe de olie, kaneel, chilivlokken, peper en zout in een ondiepe schotel en wentel de lamskoteletjes er aan beide kanten in.
  • Voor de couscous : doe de couscous en boter in een grote kom die tegen de warmte kan, giet de bouillon erbij, roer voorzichtig om, dek de kom af en laat rusten tot alle vocht is opgeslorpt (reken ongeveer 5 minuten).
  • Maak de couscous los met een vork en doe de rest van de ingrediënten erbij. Kruid eventueel bij met peper en zout en houd opzij.
  • Bak de lamskoteletten 6 tot 8 minuten aan beide kanten onder een voorverwarmde grill of op de barbecue.
  • Serveer de lamskoteletjes met de salade van couscous en hummus.

Tips en kooktijden

Voorbereiding : 15 minuten

Bereiding: 15 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6