Lamskoteletjes met chili, kaneel en salade van couscous
INGREDIËNTEN
8 magere lamskoteletjes
2 koffielepels kaneelpoeder
½ koffielepel gedroogde chilivlokken
2 koffielepels olie
Voor de salade van couscous:
450 g couscous
50 g boter
600 ml warme groente- of kippenbouillon
100 g amandelschilfers, geroosterd
50 g rozijnen
½ komkommer, zonder de zaadlijsten en in blokjes gesneden
1 groot handvol fijngehakte verse munt
BEREIDING
Doe de olie, kaneel, chilivlokken, peper en zout in een ondiepe schotel en wentel de lamskoteletjes er aan beide kanten in.
Voor de couscous : doe de couscous en boter in een grote kom die tegen de warmte kan, giet de bouillon erbij, roer voorzichtig om, dek de kom af en laat rusten tot alle vocht is opgeslorpt (reken ongeveer 5 minuten).
Maak de couscous los met een vork en doe de rest van de ingrediënten erbij. Kruid eventueel bij met peper en zout en houd opzij.
Bak de lamskoteletten 6 tot 8 minuten aan beide kanten onder een voorverwarmde grill of op de barbecue.
Serveer de lamskoteletjes met de salade van couscous en hummus.