Beef Rendang

INGREDIËNTEN

  • 675 g ontbeend rundvlees in blokjes van 2,5 cm 
  • 2-3 eetlepels olie 
  • 1 stengel citroengras, enkel het wit gedeelte, geperst 
  • 4 verse kaffirblaadjes 
  • 1 blik van 400 g magere kokosmelk 
  • Verse koriander voor de afwerking 

Voor de specerijenpasta:

  • 1 eetlepel komijnzaad  
  • 8-10 hele kruidnagels 
  • 4 groene kardemompeulen 
  • 1-2 koffielepels gemalen koriander 
  • 1-2 eetlepels gemalen kurkuma of 50 g geschilde verse kurkuma 
  • 1 stuk van 4 cm galanga of geschilde verse gember 
  • 12 gepelde knoflooktenen 
  • 5 verse chilipepertjes, zonder de zaadjes 
  • 2 middelgrote uien, grof gesneden 
  • 8 rauwe cashewnoten 
  • 1 eetlepel bruine suiker 
  • 1 koffielepel zout 

BEREIDING

  • Voor de specerijenpasta: doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot wanneer je een gladde pasta hebt; doe er indien nodig een beetje water bij.
  • Verwarm de olie op een middelmatig vuur in een grote kookpot of pan met antiaanbaklaag. Doe de specerijenpasta erin, dek af en laat 10 tot 15 minuten inkoken op een laag vuur tot wanneer je een dikke pasta hebt.
  • Doe de blokjes rundvlees erbij, het geperst citroengras en de kaffirblaadjes. Roer alles goed om.
  • Giet er beetje bij beetje de kokosmelk bij en roer voorzichtig om. Zet het vuur lager, dek af en laat 1 tot 2 uur sudderen. Roer alles regelmatig om tot wanneer het rundvlees mals is en de saus lichtjes droog.
  • Werk af met verse koriander en serveer met gestoomde volkoren basmatirijst, papadums of platbrood.

Tips en kooktijden

Voor een meer pikante curry, verwerk ook de zaadjes van de chilipepers.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 2 uur

AANTAL PERSONEN: 

6