Britse lamsschouder met herfstsmaken, witloof en Kasteelbier Donker

9 november 2022

Aantal personen

4

Recept van

Daniel Molmans


Restaurant

Events & Consulting
Brantegemstraat 31
9450 Haaltert
Tel.: +32 (0)475 54 40 15


  Video

  Ingrediënten

  • 1 lamsschouder “British Lamb quality”
  • 1 fles Kasteelbier Donker 33cl.
  • 4 stronken witloof
  • 12 spruitjes
  • 1 knolselder
  • Tijm / laurier / zout / zwarte peper
  • 1 fles melk 25cl.
  • 0,250 kg zachte hoeveboter
  • 50gr bruine suiker

  Bereiding

  • De lamsschouder uitbenen, bind vast indien nodig.
  • Breng op smaak en bak met tijm en laurier in een braadpan, 1 uur op 180° in de oven.
  • Gaar het witloof in een pan met boter en laat licht karameliseren met bruine suiker. Deglaceer met het Kasteelbier Donker en bewaar de jus voor de saus.
  • Schil de knolselder, maak er chips van en kook de rest in water en een beetje melk.
  • Maak een gladde puree met een deel van de knolselder. Snijd blokjes van de selder en zet apart voor het dresseren, 4 per bord.
  • Kook de spruitjes in water, laat afkoelen, snijd in twee en bewaar voor het dresseren.
  • Haal de lamsschouder uit de oven en wikkel het stuk, 10 minuten in aluminiumfolie, snijd daarna in 4 porties.
  • Laat inkoken de jus van het witloof met Kasteelbier Donker en werk af met een beetje hoeveboter.

 

Dresseren:

  • Maak 4 punten knolselderpuree per bord en leg de spruitjes er op. Plaats het gestoofd witloof in het midden en leg 4 knolselderblokjes aan elke kant. Kleur met een bunsenbrander.
  • Plaats het vlees op het witloof, overgiet met saus en decoreer met de knolselderchips.

 


  Advies

Laat de gebakken, in folie gewikkelde stukken vlees minstens 10 minuten rusten zodat het vlees malser en rosé in het midden wordt.