Britse lamsschouder met herfstsmaken, witloof en Kasteelbier Donker

Daniel Molmans

Events & Consulting
Brantegemstraat 31
9450 Haaltert
Tel.: +32 (0)475 54 40 15

INGREDIËNTEN

  • 1 lamsschouder “British Lamb quality”
  • 1 fles Kasteelbier Donker 33cl.
  • 4 stronken witloof
  • 12 spruitjes
  • 1 knolselder
  • Tijm / laurier / zout / zwarte peper
  • 1 fles melk 25cl.
  • 0,250 kg zachte hoeveboter
  • 50gr bruine suiker

BEREIDING

  • De lamsschouder uitbenen, bind vast indien nodig.
  • Breng op smaak en bak met tijm en laurier in een braadpan, 1 uur op 180° in de oven.
  • Gaar het witloof in een pan met boter en laat licht karameliseren met bruine suiker. Deglaceer met het Kasteelbier Donker en bewaar de jus voor de saus.
  • Schil de knolselder, maak er chips van en kook de rest in water en een beetje melk.
  • Maak een gladde puree met een deel van de knolselder. Snijd blokjes van de selder en zet apart voor het dresseren, 4 per bord.
  • Kook de spruitjes in water, laat afkoelen, snijd in twee en bewaar voor het dresseren.
  • Haal de lamsschouder uit de oven en wikkel het stuk, 10 minuten in aluminiumfolie, snijd daarna in 4 porties.
  • Laat inkoken de jus van het witloof met Kasteelbier Donker en werk af met een beetje hoeveboter.

 

Dresseren:

  • Maak 4 punten knolselderpuree per bord en leg de spruitjes er op. Plaats het gestoofd witloof in het midden en leg 4 knolselderblokjes aan elke kant. Kleur met een bunsenbrander.
  • Plaats het vlees op het witloof, overgiet met saus en decoreer met de knolselderchips.

 

AANTAL PERSONEN: 

4

Advies

Laat de gebakken, in folie gewikkelde stukken vlees minstens 10 minuten rusten zodat het vlees malser en rosé in het midden wordt.