Snijd het vlees van de lamsnek in kleine brunoise. Laat samen met de fijngehakte wortel aankleuren in de pan. Voeg een ui toe, een selderstengel, peper, zout, tijm, laurier, jeneverbessen en kruidnagel. Laat alles stoven. Blus met rode wijn en bruine fond en laat sudderen tot het vlees zacht is. Snijd een courgette in 4 gelijke cilinders, haal het binnenste eruit. Laat even kleuren aan beide kanten in de pan met een beetje arachideolie en houd opzij. Schil de raapjes, schorseneren en wortelen en haal uit elk stuk zoveel mogelijk cilinders. Stoof apart zowel de cilinders als de resten van de raapjes, schorseneren en wortelen gaar met boter, peper en zout. Houd de cilinders opzij. Pureer nadien de restanten van de groenten tot een moesje en houd opzij. Plaats de kerstomaten op een ovenplaat en overgiet met een beetje arachideolie, peper en zout. Laat minimum 4 minuten in de oven poffen. Houd opzij. Kruid de lamskroon met peper en zout. Laat aankleuren langs beide kanten en laat 6 minuten “rosé” garen in de oven. Deglaceer de pan met bruine fond. Werk af met een klontje boter, peper en zout. Zeef door. Schil de aardappelen en snijd in fijne chips. Spoel goed in water en frituur. Bestrooi met zout.
Tips en kooktijden
Vul de courgette met de ragout van lamskroon en plaats op een warm bord. Dresseer ook het groentemoesje en de cilindertjes, het kerstomaatje. Snijd de lamskroon in koteletjes en dresseer ze op een bord. Serveer de saus terzijde.
AANTAL PERSONEN: