GEGRILDE LAMSSPIES TUSSEN MAROKKAANS BROOD

INGREDIËNTEN

  • 600g lamsvlees van de schouder
  • 1 Marokkaans brood
  • 100g rammenas (een radijsachtige)
  • 100g komkommer
  • 1 ijsbergsla
  • 1 rode biet
  • 2 eetl verse mayonaise
  • 5 eetl vaste yoghurt (Bv. Griekse yoghurt)
  • peper & zout

Voor de marinade

  • 1/2 bol look
  • 1/2 koffiel korianderzaad
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 koffiel kardemom
  • 1/2 koffiel komijn
  • 1/2 koffiel kurkuma
  • 3dl olijfolie

BEREIDING

Snij het vlees in reepjes en laat gedurende 4 uur rusten in de marinade die je bereidt met alle ingrediënten. Haal het vlees uit de marinade en rijg het op ijzeren spiesen. Schroei het vlees kort langs beide zijden dicht op een heet vuur. Snij het brood doormidden in de gewenste vorm. Steek het voor het serveren nog eventjes in een voorverwarmde over op 200°C, om een mooi krokant broodje te verkrijgen. Meng de groenten met de ijsbergsla en snijd in fijne reepjes. schik in het broodje. Dresseer hierop de gegrilde spies. Nappeer naar eigen smaak met yoghurtdressing.

Tips en kooktijden

Die dressing maak je met één deel mayonaise en twee delen yoghurt, gekruid met peper en zout.

AANTAL PERSONEN: 

4