Gegrilde lamskoteletjes met salade van bloemkool en quinoa
INGREDIËNTEN
4 lamskoteletjes
Peper en zout
Voor de kruidenboter:
50 g zachte boter
1 el paprikapoeder
½ el gemalen koriander
Enkele blaadjes fijngehakte munt of peterselie
Voor de salade :
200 g bloemkool, in stukjes gesneden
De zeste van 1 citroen
2 el olijfolie of druivenpitolie
100 g quinoa
600 ml groentebouillon
3 el fijngehakte muntblaadjes of platte peterselie
1 sjalot, gepeld en fijngehakt
1 el kwaliteitsvolle wijnazijn
1 el vloeibare honing
BEREIDING
Vermeng alle ingrediënten voor de kruidenboter in een kom, maak er een cilinder van, omwikkel met plasticfolie of aluminiumfolie en leg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Doe de bloemkool, citroenzeste en olie in een braadslee, kruid met peper en zout en bak 15 tot 20 minuten in de oven.
Dek af en laat 20 minuten marineren.
Kook de quinoa in de bouillon, laat uitlekken en afkoelen.
Kruid ondertussen de lamskoteletjes aan beide kanten, zet ze onder de ovengrill of bak ze in een voorverwarmde pan.
Leg de lamskoteletjes op een schotel en leg er telkens een schijfje kruidenboter op.
Doe de bloemkool en de quinoa in een slakom, voeg de andere ingrediënten van de salade toe, roer alles voorzichtig onder elkaar en serveer met de lamskoteletjes.