Gehakt met garam masala

INGREDIËNTEN

  • 450 g mager runder- of lamsgehakt
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 geplette knoflooktenen
  • 1 stuk fijngehakte verse gember van 2,5 cm
  • 1 blik tomatenblokjes van 450 g
  • 1 tot 2 fijngehakte groene pepertjes (zonder de zaadjes en zaadlijsten)
  • 2 koffielepels garam masala
  • 2 x een handvol fijngehakte verse koriander

Begeleiding:

  • 250 g basmatirijst
  • Papadums
  • Raita met komkommer
  • Of andere pittige sausen

BEREIDING

  • Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er 5 tot 7 minuten het gehakt, de ui, knoflook en gember in aan.
  • Zet het vuur lager en voeg er de tomaten, pepers, garam masala en de helft van de koriander bij.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen, roer af en toe.
  • Kook intussen de basmatirijst.
  • Wanneer het gehakt klaar is, werk af met de rest van de verse koriander.
  • Serveer met rijst, papadums en raita met komkommer of andere pittige sausen.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 35 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4