Spring naar de inhoud
contact
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Menu
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Gehakt met garam masala
INGREDIËNTEN
450 g mager runder- of lamsgehakt
1 fijngehakte ui
2 geplette knoflooktenen
1 stuk fijngehakte verse gember van 2,5 cm
1 blik tomatenblokjes van 450 g
1 tot 2 fijngehakte groene pepertjes (zonder de zaadjes en zaadlijsten)
2 koffielepels garam masala
2 x een handvol fijngehakte verse koriander
Begeleiding:
250 g basmatirijst
Papadums
Raita met komkommer
Of andere pittige sausen
BEREIDING
Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er 5 tot 7 minuten het gehakt, de ui, knoflook en gember in aan.
Zet het vuur lager en voeg er de tomaten, pepers, garam masala en de helft van de koriander bij.
Breng aan de kook, zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen, roer af en toe.
Kook intussen de basmatirijst.
Wanneer het gehakt klaar is, werk af met de rest van de verse koriander.
Serveer met rijst, papadums en raita met komkommer of andere pittige sausen.
Rund
Tips en kooktijden
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 35 minuten
AANTAL PERSONEN:
4