Lamscurry

INGREDIËNTEN

  • 675 g magere filet van lamsnek of lamsschouder in blokjes van 5 cm gesneden
  • 3 eetlepels medium pikante currypasta naar jouw keuze
  • 1 eetlepel koolzaad- of zonnebloemolie
  • 2 uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 knoflookteen, gepeld en fijngehakt of geplet
  • 1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt of geraspt
  • 1 kaneelstok
  • 3 kardemompeulen, lichtjes geplet
  • 1 blik van 200 g tomaten in stukjes
  • 200 ml warme lams- of groentebouillon
  • 1 groene chilipeper, fijngehakt (facultatief)
  • 1 groot handvol fijngehakte verse koriander

BEREIDING

  • Doe de blokjes lamsvlees in een grote plastic zak voor levensmiddelen, doe de currypasta erbij en zorg ervoor dat die goed rondom het vlees komt te zitten. Sluit de zak en laat het vlees 30 minuten tot 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de olie in een grote vuurvaste stoofpot met deksel en bak er de ui, knoflook, gember en specerijen 3 tot 4 minuten in aan of tot wanneer alles zacht is en licht goudbruin ziet.
  • Voeg de blokjes lamsvlees met de currypasta eraan toe en bak 3 tot 4 minuten. Doe de tomaten erbij, de bouillon en het (eventuele) chilipepertje. Dek de stoofpot af en laat 1 tot 1½ uur sudderen of tot wanneer het vlees mals is. Roer alles regelmatig om en breng eventueel verder op smaak.
  • Haal de kaneelstok eruit en serveer met pilafrijst, naanbrood en een chutney naar keuze.

Tips en kooktijden

Je kunt de currypasta ook vervangen door zelfgemaakte curry of kant-en-klare currypoeder. Een bokaal kant-en-klare currysaus kan ook en dan kun je de tomaten en bouillon alvast van je ingrediëntenlijst schrappen.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 1 uur en 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6