LAMSNEKFILET MET MUNT PESTO EN ROZEMARIJN

INGREDIËNTEN

  • 1,5 kg lamsnekfilet
  • 1 takje rozemarijn (fijngehakt)
  • 125 g varkensnet
  • 20 g boter
  • +/- 40 blaadjes munt
  • 5 cl olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Zout, peper

BEREIDING

Snijd de nekfilets bij en haal het vet weg. Vraag je slager gerust om dit voor jou te doen.

Voor de muntpesto:
Stamp de muntblaadjes met het citroensap en een beetje olijfolie fijn in een vijzel. Kruid af met peper en zout en bewaar de pesto op een koele plaats.

Spreid het varkensnet uit en smeer er de pesto over. Strooi er daarna de fijngehakte rozemarijn over. Leg de lamsnekfilets op het varkensnet en de kruiden en rol ze twee keer op (zodat je een rol van 4 cm diameter krijgt). Bind de roulade dan vast met keukentouw.
Verhit wat boter in een pan op een zacht vuurtje en bak de roulade lichtjes aan. Zet de pan dan 8 minuten in de oven op 180 °C en giet er regelmatig wat jus over.
Leg het vlees op een bord en laat het 15 minuten rusten.
Warm het vlees nog eens 2 minuten op in de oven en snijd het dan in 4 stukken.
Verdeel het vlees over de borden en giet er wat bakjus over.

Tips en kooktijden

Serveer dit gerecht met gnocchi en strooi er wat Parmezaanse kaas en rozemarijn over.

AANTAL PERSONEN: 

4