Lamsschotel met mango en gember

INGREDIËNTEN

  • 500 g ontbeende blokjes lamsvlees
  • 2 eetlepels olie

Voor de specerijenpasta :

  • 6 sjalotten, fijngehakt
  • 4 middelgrote tomaten, fijngehakt
  • 1 stuk verse gember van 4 cm, geschild en fijngehakt
  • 2 eetlepels mangochutney
  • 4 knoflooktenen, fijngehakt
  • 3-4 gedroogde rode chilipepers (Kashmiri, indien mogelijk)
  • 2 eetlepels gemalen koriander
  • 1 koffielepel gemalen kurkuma
  • 2 eetlepels komijnzaadjes
  • 1 handvol currybladeren

Voor de saus:

  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • Fijngehakte verse koriander voor de afwerking

BEREIDING

  • Voor de pasta: doe alle specerijen in een blender en mix tot een gladde pasta. Doe er eventueel een beetje water bij en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de olie in een grote kookpot met antiaanbaklaag of wok. Doe de specerijenpasta erbij en verwarm 10 tot 15 minuten of tot wanneer de pasta dikker wordt.
  • Doe de blokjes lamsvlees erbij, roer alles goed om en bak het vlees tot wanneer het bruin ziet.
  • Voor de saus: voeg beetje bij beetje de kokosmelk en het water aan de blokjes lamsvlees toe en roer voorzichtig om. Zet het vuur lager, plaats een deksel op de kookpot of wok en laat 1 uur sudderen of tot wanneer het vlees mals is en de saus lichtjes droog.
  • Werk af met fijngehakte verse koriander en serveer met gestoomde kokosrijst of naanbrood, raita en een salade.

Tips en kooktijden

Je kunt het lamsvlees door schaap vervangen, maar dan moet je deze bereiding ongeveer een uur langer laten sudderen. Voor een meer pikante specerijenpasta: doe er de zaadjes van de chilipepers bij.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 1 uur

AANTAL PERSONEN: