LAMSVLEES MET GRANAATAPPEL OP MAROKKAANSE WIJZE

INGREDIËNTEN

  • 1.3kg lamsbout of lamsschouder
  • 30ml olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, gepeld en fijngesneden
  • 15g kaneel
  • 15g komijn
  • 10g koriander
  • peper en zout
  • saffraan
  • 1kg nieuwe aardappelen, gehalveerd
  • granaatappelsiroop of 2 verse granaatappels, ontpit

BEREIDING

Warm de oven voor op 180°-190°C. Plaats het lamsvlees op een snijplank en maak er met een scherp mes verschillende insnijdingen in. Neem een kleine kom en meng de 15ml olijfolie, de knoflook en de kruiden. Verdeel het mengsel over het lamsvlees. Leg het lamsvlees op een rooster in een braadslee in de oven en laat braden volgens de geprefereerde, berekende baktijd. Breng ondertussen water aan de kook en voeg de saffraan en de aardappelen toe en laat gedurende 5-7 minuten koken. Giet af en zet opzij. Haal, 30-35 minuten voor het einde van de baktijd, het lamsvlees uit de oven. Leg de aardappelen op de bodem van de ovenschotel, samen met de resterende olijfolie. Leg er nadien het lamsvlees op. Haal, 30-35 minuten voor het einde van de baktijd, het lamsvlees uit de oven en strijk rijkelijk in met de granaatappelsiroop of voeg verse granaatappels toe.

Tips en kooktijden

Serveer het lamsvlees met de aardappelen, aubergines en rode paprika’s.

AANTAL PERSONEN: 

4