De zeste van 1 citroen of een ½ stengel vers citroengras, fijngehakt
1 stuk verse gember van 5 cm, geschild en geraspt
2 eetlepels mangochutney
4 eetlepels olijf- of koolzaadolie
1-2 knoflooktenen, gepeld en in schijfjes gesneden
250 g kerstomaten, in vier gesneden
600 g gekookte eiernoedels
1 zakje van 100 g rucola of babyspinazie
2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie voor de afwerking
Geroosterde pijnboompitten voor de afwerking
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C (170°C heteluchtoven).
Doe het gehakt in een grote kom, kruid met peper en zout, voeg de zeste of het fijngehakt citroengras eraan toe, de gember en de chutney, en vermeng.
Maak er met licht vochtige handen 24 vleesballetjes van (elk ongeveer 2,5 cm groot).
Leg de vleesballetjes in een ovenschotel met antiaanbaklaag en plaats 15 minuten in de oven of tot wanneer de vleesjus licht kleurt. Giet de braadjus vervolgens weg.
Verwarm intussen de olie in een pan met antiaanbaklaag, doe de knoflook erbij, de kerstomaatjes en stoof 2 tot 3 minuten aan. Voeg de gekookte noedels eraan toe en bak nog 1 tot 2 minuten extra.
Haal de pan van het vuur, voeg de vleesballetjes eraan toe, de rucola of babyspinazie en roer alles voorzichtig om.
Werk af met de fijngehakte bladpeterselie en geroosterde pijnboompitten en serveer onmiddellijk.
Tips en kooktijden
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Aan de mix van de vleesballetjes kun je eventueel 2 eetlepels vers broodkruim toevoegen, waardoor de vleesballetjes nog lekkerder worden !