Pulled beef met gekaramelliseerde uien

INGREDIËNTEN

  • 900 g mager borststuk van rund
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel chipotle (pasta van gedroogde chilipepers)
  • 200 ml warme runderbouillon
  • 1 blik van 400 g tomatenblokjes met kruiden
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels bourbon whiskey (eventueel)
  • Begeleiding: ronde minibroodjes

Voor de gekaramelliseerde uien:

  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels goede balsamicoazijn
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 150 °C (130 °C heteluchtoven).
  • Verwarm de helft van de olie in een grote pan met antiaanbaklaag.
  • Leg het vlees op een snijplank en kruid met peper en zout. Bak het vlees rondom rond aan en leg het in een grote ovenschotel waar een deksel op kan.
  • Doe de chipotle, bouillon, tomaten, honing en bourbon (eventueel) erbij. Dek de ovenschotel af en plaats 3 uur tot 3 uur en 30 minuten in de oven, tot wanneer het vlees volledig gaar is en zeer mals.
  • Bereid intussen de gekaramelliseerde uien: doe de uiringen in een kleine steelpan met het water, plaats 10 minuten op een middelmatig vuur en roer regelmatig om.
  • Voeg de balsamicoazijn en de suiker eraan toe. Verwarm de uien nog 10 tot 15 minuten extra, tot wanneer ze zacht en stroperig zijn.
  • Haal het borststuk uit de ovenschotel, leg het op een snijplank en ‘trek’ er het malse en gare rundvlees af met een vork, waardoor je draadjesvlees krijgt, terwijl je het stuk vlees met een andere vork stevig vasthoudt. Houd de vleesjus opzij.
  • Serveer dit pulled beef tussen ronde minibroodjes, lepel er een beetje vleesjus over en werk af met de gekaramelliseerde rode uien.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Pulled beef kan je terug opwarmen in een pan op het vuur of op de barbecue.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 3 uur 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6