150 g babymais, in de lengte doormidden gesneden en geblancheerd
1 kleine rode ui, gepeld en fijngehakt
50 g geroosterde pijnboompitten of ongezouten cashewnoten
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
Voor de aromatische dressing:
1 stuk verse gember van 5 cm, geschild en geraspt
2 eetlepels zoete chilisaus
De geraspte zeste en het sap van 2 limoenen
2 koffielepels fijne kristalsuiker
2 koffielepels vissaus, facultatief
BEREIDING
Voor de dressing : vermeng alle ingrediënten in een kommetje, dek af en houd opzij.
Leg de steaks op een snijplank, kruid ze aan beide kanten met peper, zout en het Chinees vijfkruidenpoeder en wrijf ze vervolgens in met olie.
Bak de steaks onder een voorverwarmde middelmatig warme grill of op de barbecue.
Leg de steaks op een warm bord, dek af met aluminiumfolie, laat ze 2 tot 3 minuten rusten en snijd ze vervolgens diagonaal in reepjes.
Doe de reepjes rundvlees in een grote kom, doe er de sojascheuten, babymais, rode ui en geroosterde pijnboompitten of cashewnoten bij. Vermeng de ingrediënten van de dressing met een klopper, giet over de salade en meng alles voorzichtig onder elkaar.
Doe deze salade op een grote schotel of bord en serveer onmiddellijk.