Salade van steak met aromatische dressing

INGREDIËNTEN

  • 4 x 175 g magere steaks, rumpsteak of picanha
  • 1 koffielepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 eetlepel koolzaad- of olijfolie
  • 100 g sojascheuten, afgespoeld
  • 150 g babymais, in de lengte doormidden gesneden en geblancheerd
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngehakt
  • 50 g geroosterde pijnboompitten of ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander

Voor de aromatische dressing:

  • 1 stuk verse gember van 5 cm, geschild en geraspt
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • De geraspte zeste en het sap van 2 limoenen
  • 2 koffielepels fijne kristalsuiker
  • 2 koffielepels vissaus, facultatief

BEREIDING

  • Voor de dressing : vermeng alle ingrediënten in een kommetje, dek af en houd opzij.
  • Leg de steaks op een snijplank, kruid ze aan beide kanten met peper, zout en het Chinees vijfkruidenpoeder en wrijf ze vervolgens in met olie.
  • Bak de steaks onder een voorverwarmde middelmatig warme grill of op de barbecue.
  • Leg de steaks op een warm bord, dek af met aluminiumfolie, laat ze 2 tot 3 minuten rusten en snijd ze vervolgens diagonaal in reepjes.
  • Doe de reepjes rundvlees in een grote kom, doe er de sojascheuten, babymais, rode ui en geroosterde pijnboompitten of cashewnoten bij. Vermeng de ingrediënten van de dressing met een klopper, giet over de salade en meng alles voorzichtig onder elkaar.
  • Doe deze salade op een grote schotel of bord en serveer onmiddellijk.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding : 10 minuten

Voor steaks van 2 cm dik :

  • Voor rood gebakken (saignant): 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken (à point): 4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken (bien cuit): 6 minuten aan elke kant

AANTAL PERSONEN: 

4