Salade van tuinbonen en spinazie met rundvlees

INGREDIËNTEN

  • 2 magere entrecotes, rumpsteaks of picanha steaks
  • 2 koffielepels koolzaad- of olijfolie

Voor de mosterdmayonaise:

  • 100 ml halfvolle mayonaise of light mayonaise
  • 2 koffielepels dijonmosterd of oude graanmosterd

Voor de salade van tuinbonen en spinazie:

  • 150 g verse of diepgevroren tuinbonen, geblancheerd
  • 1 zakje van 20-25 g versgehakte platte peterselie of bieslook
  • 1 grote knoflookteen, gepeld en fijngehakt of geplet
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie of koolzaadolie
  • 1 zakje van 100 g babyspinazie of erwtenscheuten

BEREIDING

  • Bereid de tuinbonen: doe water in een steelpannetje, breng naar het kookpunt, kook de tuinbonen gedurende 2 minuten en laat ze uitlekken. Van zodra ze voldoende afgekoeld zijn, haal de lichtgekleurde buitenste schil eraf en houd de bonen opzij.
  • Voor de mosterdmayonaise : vermeng beide ingrediënten in een kommetje en houd opzij.
  • Bereid de salade: doe de peterselie of bieslook in een grote kom en voeg er de knoflook, olie en babyspinazie of erwtenscheuten en tuinbonen aan toe. Meng alles voorzichtig onder elkaar en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Kruid de steaks, wrijf ze in met olie en bak ze in een voorverwarmde grillpan, onder een voorverwarmde grill of op de barbecue. Leg ze op een warm bord en laat de steaks 5 minuten rusten.
  • Verdeel de salade op een grote schaal of bord. Snijd de steaks diagonaal in repen en giet er de vleesjus over. Leg de reepjes steak op de salade, meng heel voorzichtig onder elkaar en giet er nog een beetje jus overheen.
  • Serveer onmiddellijk met de mosterdmayonaise en knapperig brood.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 10 minuten

Voor steaks van 2 cm dik :

  • Voor rood gebakken (saignant): 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken (à point): 4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken (bien cuit): 6 minuten aan elke kant

AANTAL PERSONEN: 

2