Snelle lancashire stoofpot

INGREDIËNTEN

  • 4-6 ontbeende lamsboutsteaks in blokjes van 2,5 cm gesneden of 500 g magere blokjes lamsvlees
  • 1-2 eetlepels garam masala
  • 2 koffielepels olie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 4 lamsniertjes, ontveld, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 1 grote ui, in partjes gesneden
  • 2 kleine wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 ml warme groentebouillon
  • 1 scheut zoete chilisaus
  • 2 verse of gedroogde laurierbladeren
  • 25 g zachte boter, ghee of margarine
  • 750 g rode aardappelen, afgespoeld maar niet geschild en in dunne schijfjes gesneden

BEREIDING

  • Doe de lamsblokjes in een grote kom, voeg de garam masala eraan toe, kruid met peper en zout en zorg ervoor dat alle kruiden goed rondom het vlees zitten.
  • Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en er bak de lamsblokjes in aan (niet allemaal tegelijk) tot wanneer ze mooi bruin zien. Doe de gebakken lamsblokjes in een grote stoofpot met deksel die in de oven kan en strooi er de helft van de verse munt over.
  • Doe de niertjes in dezelfde pan met antiaanbaklaag, bak ze ongeveer 2 tot 3 minuten en voeg ze toe aan de lamsblokjes. Opnieuw in dezelfde pan, voeg de ui en de wortelen toe en bak ongeveer 10 minuten tot wanneer de ui licht gekleurd is – voeg eventueel wat meer olie toe indien nodig.
  • Doe de bloem erbij en bak 1 tot 2 minuten. Voeg de bouillon eraan toe, de zoete chilisaus en laurierbladeren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (160°C heteluchtoven).
  • Giet de mix van de bouillon en de ui in de stoofpot en strooi er de rest van de verse munt over. Leg er de aardappelschijfjes dakpansgewijs bovenop, kruid met peper en zout en verdeel er de helft van de boter, ghee of margarine over.
  • Plaats een deksel op de stoofpot en plaats 40 minuten in de oven. Haal het deksel eraf, verdeel de rest van de boter, ghee of margarine over de aardappelschijfjes en plaats opnieuw 15 minuten in de oven.
  • Serveer deze stoofpot met seizoensgroenten.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten 

Bereiding: 50 minuten

 

AANTAL PERSONEN: 

6