lamsvleesbrood met gekonfijte knoflook

Aantal personen

  Ingrediënten

  • 600 g lamsgehakt
  • 2 el wit broodkruim
  • 2 eieren
  • 1 straaltje melk
  • 1 klontje suiker
  • 3 bollen knoflook
  • 2 dl ganzenvet
  • 1 mespunt suiker
  • 1 dl lamsfond
  • Peper en zout

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  1. Bedek ze met het grootste deel ganzenvet, voeg een beetje zout en water toe.
  2. Stoof ze aan op een zacht vuur en laat gedurende 1 uur konfijten.
  3. Voeg bij het lamsgehakt een straaltje melk, broodkruim, 2 eieren, peper en zout, en kneed door elkaar.
  4. Laat het lamsgehakt ½ uur rusten zodat het goed aan elkaar kleeft en kneed in de vorm van een brood.
  5. Doe een klontje boter in een ovenschotel, leg het lamsvleesbrood erop en overgiet met de gesmolten boter.
  6. Plaats deze ovenschotel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  7. Haal het vleesbrood uit de oven en laat 10 minuten rusten.
  8. Doe een beetje ganzenvet in een bakpan, verwarm en voeg er de uitgelekte knoflooktenen bij.
  9. Strooi er een beetje suiker over en laat de knoflooktenen licht karamelliseren.
  10. Verwijder het vet uit de ovenschotel, doe er lamsfond bij en laat tot de helft inkoken.
  11. Giet deze saus door een fijne puntzeef.

  Tips en kooktijden

Dien het lamsvleesbrood op met de gekaramelliseerde knoflooktenen en de saus apart.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten