Steak met een lauwwarme salade met spruitjes

INGREDIËNTEN

  • 2 magere rumpsteaks (van elk ongeveer 150 g)
  • ½ koffielepel geplette zwarte peperbollen
  • 1 koffielepel olie
  • 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
  • 200 g spruiten, in twee gesneden en geblancheerd
  • 1 rode chilipeper, zonder de zaadjes en fijngehakt
  • 2 eetlepels kwaliteitsvolle balsamicoazijn
  • 150 g groene boontjes, gedopt en geblancheerd

BEREIDING

  • Verwarm de grill voor tot medium warm.
  • Leg de steaks op een groot bord of snijplank, kruid en wentel ze aan beide kanten in de geplette zwarte peperbollen. Bak de steaks onder de grill, al naargelang je voorkeur.
  • Verwarm intussen de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en stoof er de ui 2 tot 3 minuten in aan of tot wanneer die zacht is. Doe de spruiten en de fijngehakte chilipeper erbij en bak nog 2 tot 3 minuten extra.
  • Doe de balsamico erbij en bak nog 8 tot 10 minuten extra of tot wanneer de spruiten gaar zijn. Doe er vervolgens de groene boontjes bij.
  • Verdeel de salade over twee warme borden en leg de steaks op de salade.
  • Serveer met knapperig boerenbrood.

Tips en kooktijden

Je kunt de spruitjes eventueel vervangen door spinazie die je samen met de boontjes aan de salade toevoegt.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 10 minuten

Baktijden voor een steak van 2 cm dik:

  • Voor rood (saignant) gebakken : 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium (à point) gebakken: 4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken (bien cuit): 6 minuten aan elke kant

AANTAL PERSONEN: 

2