Steak met pepersaus

Aantal personen

2

  Ingrediënten

  • 2 entrecotes, ribeye, rumpsteak of lendenbiefstuk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • garnituur: seizoensgroenten

Voor de pepersaus:

  • 50 ml runderbouillon (warm)
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 koffielepel zwarte peperbollen, geplet
  • 100 ml verse room
  • 1 eetlepel fijngehakte verse platte peterselie

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  1. Verwarm een grote bakpan of grillpan op een hoog vuur.
  2. Kruid de steaks met peper en zout, bestrijk ze met olijfolie en bak ze naar wens.
  3. Leg ze op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en houd warm.

Pepersaus:

  1. Voeg de bouillon toe aan dezelfde bakpan en roer voorzichtig alles om, waardoor de bakrestjes in de pan loskomen. Voeg de mosterd, peperkorrels en room erbij.
  2. Breng even aan de kook, verminder de warmte en laat 2-3 minuten sudderen waardoor de saus dikker wordt. Werk af met verse peterselie. Giet de vleesjus van op het bord bij de saus en vermeng.
  3. Serveer deze saus met de steaks en seizoensgroenten.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 20 minuten

Baktijden voor een 2 cm dikke biefstuk:

  • Steak ‘saignant’: 2½ minuten aan elke kant.
  • Steak ‘à point’: 4 minuten aan elke kant.
  • Steak ‘bien cuit’: 6 minuten aan elke kant.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten