675 g magere lamsfilet, in blokjes van 2,5 cm gesneden
1 eetlepel olie
2 koffielepels currypoeder
1 grote ui, fijngesnipperd
2 knoflooktenen, fijngehakt
850 ml lamsbouillon
450 g aardappelen, in twee gesneden
2 preistengels, in fijne ringen gesneden
100 g verse doperwtjes
2 eetlepels verse koriander of bladpeterselie, fijngehakt
BEREIDING
Doe de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en verwarm op een medium hoog vuur. Doe intussen de blokjes lamsvlees in een grote plastic zak voor levensmiddelen, doe er de currypoeder bij, peper en zout, en schud met de zak zodat alle kruiden rondom het vlees zitten.
Bak de blokjes lamsvlees gedurende 3 tot 4 minuten in de pan tot ze overal mooi bruin zien. Doe het lamsvlees vervolgens in een grote stoofpot met deksel.
In dezelfde pan van het vlees, bak er de ui en knoflook 2 tot 3 minuten in aan. Doe dit ook in de stoofpot en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek de stoofpot af of plaats hem in een voorverwarmde oven van 170 °C (150 °C heteluchtoven) gedurende 1 ½ uur, roer regelmatig alles om.
Doe er 25 minuten voor het einde van de gaartijd de aardappelen bij.
Doe er vervolgens 10 minuten voor het einde de prei en erwtjes bij.
Werk het stoofpotje af met verse kruiden en serveer met knapperig stokbrood.