lamsbout gelakt met sinaasappel en portwijn, garnituur van pistaches en abrikozen

INGREDIËNTEN

  • 1 lamsbout van 1,5 kg
  • 4 el fijngehakte bieslook
  • 3 el sinaasappelmarmelade
  • 3 el portwijn
  • Peper en zout

Garnituur :

  • 100 g ongezouten pistachenoten, fijngehakt
  • 100 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 60 g gekookte rijst of paneermeel
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 2 tot 3 el vloeibare honing
  • Fijngehakte bieslook
  • Peper en zout
  • Een beetje water

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Leg de lamsbout op een snijplank, maak meerdere inkervingen in het vlees en steek er de gehakte bieslook in. Kruid de lamsbout rondom rond met peper en zout.
  3. In een kleine slakom, voeg het paneermeel, fijngehakte platte peterselie, sinaasappelzeste en sinaasappelsap toe.
  4. Leg de lamsbout in een braadslee, plaats in de oven en overgiet het vlees regelmatig met het bakvocht. Dek af met aluminiumfolie wanneer het lamsvlees te snel bruin wordt.
  5. Een half uur voor het einde van de baktijd, vermeng de sinaasappelmarmelade met de portwijn en strijk met behulp van een penseel de lamsbout ermee in.
  6. Maak intussen de garnituur en vermeng alle ingrediënten in een warme steelpan tot wanneer deze mix stroperig wordt. Wanneer deze mengeling te dik wordt, doe er dan een beetje water bij.
  7. Serveer met seizoensgroenten, gebakken aardappelen en de garnituur.

Tips en kooktijden

Voorbereiding en baktijd : 1 uur en 10 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6