4 eetlepels koolzaadolie of andere plantaardige olie
of 2 tot 3 klontjes boter
Zeezout en zwarte peper naar smaak
Voor de knoflookboter:
100 g gezouten boter, op kamertemperatuur
2 tenen knoflook, fijngehakt of geplet
Een handvol fijngehakte verse peterselie
BEREIDING
Je kunt de entrecote in de pan bakken of grillen, maar zorg ervoor dat je bakpan of grillpan altijd goed heet is voordat je start.
Als je olie gebruikt, is koolzaadolie een goede keuze. Boter is ook uitstekend om te bakken, maar als het vlees te lang bakt kan de boter gaan verbranden.
Je kunt het vlees voor het bakken of grillen op smaak brengen met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper.
Nadat je entrecote gebakken is (zie baktijden), moet je hem afdekken met aluminiumfolie en nog 3 tot 4 minuten laten rusten.
Knoflookboter:
Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zwarte peper.
Maak een worst van de boter en wikkel in bakpapier.
Leg de rol boter 5 tot 10 minuten in de koelkast, waardoor de boter harder wordt.
Snijd er schijfjes van en leg 2 plakjes knoflookboter op elke entrecote.