Entrecote met knoflookboter

INGREDIËNTEN

  • 1 entrecote
  • 4 eetlepels koolzaadolie of andere plantaardige olie
  • of 2 tot 3 klontjes boter
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

Voor de knoflookboter:

  • 100 g gezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt of geplet
  • Een handvol fijngehakte verse peterselie

BEREIDING

  • Je kunt de entrecote in de pan bakken of grillen, maar zorg ervoor dat je bakpan of grillpan altijd goed heet is voordat je start.
  • Als je olie gebruikt, is koolzaadolie een goede keuze. Boter is ook uitstekend om te bakken, maar als het vlees te lang bakt kan de boter gaan verbranden.
  • Je kunt het vlees voor het bakken of grillen op smaak brengen met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Nadat je entrecote gebakken is (zie baktijden), moet je hem afdekken met aluminiumfolie en nog 3 tot 4 minuten laten rusten.

Knoflookboter:

  • Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zwarte peper.
  • Maak een worst van de boter en wikkel in bakpapier.
  • Leg de rol boter 5 tot 10 minuten in de koelkast, waardoor de boter harder wordt.
  • Snijd er schijfjes van en leg 2 plakjes knoflookboter op elke entrecote.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Baktijden voor een 2 cm dikke biefstuk:

  • Steak ‘saignant’: 2½ minuten aan elke kant.
  • Steak ‘à point’: 4 minuten aan elke kant.
  • Steak ‘bien cuit’: 6 minuten aan elke kant.

AANTAL PERSONEN: 

2