Winterse ragout van rundvlees met kastanjes (slow cooker)
INGREDIËNTEN
450 g mager stoofvlees in blokjes van 2,5 cm
2 eetlepels bloem
2 koffielepels gemalen nootmuskaat
2 koffielepels olie
8 sjalotten, gepeld maar in hun geheel
2 knoflooktenen, gepeld en geplet
175 g kleine wortelen, geschild maar in hun geheel
4 gepelde tomaten, zonder pitjes en grof gehakt
Geraspte zeste van 1 citroen
450 ml warme runderbouillon
200 ml rode wijn
1 eetlepels verse tijmblaadjes
200 g hele kastanjes, gepeld en gekookt
Begeleiding: gewone aardappelpuree of met mosterd
BEREIDING
Doe de bloem, nootmuskaat en wat peper en zout in een grote plastic zak voor levensmiddelen. Doe er de blokjes stoofvlees bij en zorg ervoor dat de bloem en de kruiden goed rondom het vlees zitten.
Verwarm de olie in een pan met antiaanbaklaag bak er de blokjes stoofvlees 4 tot 5 minuten in aan tot wanneer ze aan alle kanten bruin zien. Doe ze vervolgens in een grote slow cooker.
In dezelfde pan van het vlees, bak de sjalotten, knoflook en wortelen er 2 tot 3 minuten in aan. Doe dit in de slow cooker, samen met de tomaten.
Voeg de rest van de ingrediënten eraan toe.
Zet de slow cooker op de hoogste stand gedurende 4 tot 6 uur of gedurende 8 tot 10 uur op de laagste stand, of volg de gebruiksaanwijzing van het toestel.