Fajita’s met reepjes rundvlees, paprika en salsa van mais
INGREDIËNTEN
450 g dunne steak in fijne reepjes gesneden
½ paprika van elke kleur (geel, groen, rood), zonder de zaden en zaadlijsten, in fijne reepjes gesneden
1 kleine ui, in ringen gesneden
2 fijngehakte knoflooktenen of 1 koffielepel knoflookpasta
2 eetlepels fajitakruiden (verkrijgbaar in de meeste supermarkten en speciaalzaken)
Het sap van 1 limoen
2 koffielepels koolzaadolie
Voor de salsa van mais en tomaat :
1 blik mais van 165 g, uitgelekt
2 middelgrote tomaten, grofgehakt
1 rode chilipeper, zonder de zaden, in blokjes gesneden (eventueel)
2 lente-uien, fijngesnipperd
Het sap van ½ limoen
1 eetlepel koolzaadolie (eventueel)
1-2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
Voor de afwerking :
4 grote tortilla’s, mais of natuur
Verse korianderblaadjes voor de afwerking
Zure room om erbij te serveren
Geraspte kaas om erbij te serveren
BEREIDING
Doe de reepjes rundvlees in een ondiepe kom, samen met de paprika’s, ui, knoflook, fajitakruiden, de helft van het limoensap en de olie.
Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er de rundvleesmengeling 3 tot 4 minuten in aan of tot wanneer het rundvlees en de groenten gekaramelliseerd zijn.
Verwarm intussen de tortilla’s in een voorverwarmde oven.
Voor de salsa: vermeng alle ingrediënten in een kommetje en houd opzij.
Om de fajita’s te maken: strijk op de bodem van elke tortilla een beetje salsa en leg er vervolgens de mix van rundvlees met groenten op. Werk af met enkele blaadjes verse koriander.
Serveer de fajita’s met de salsa van mais en tomaat, zure room, verse avocado en een groene salade.